Om jag skulle dra en jämförelse mellan Pet Shop Boys konsert på Cirkus ikväll och Madonnas på Ullevi förra sommaren då de båda har varit med ungefär lika länge så har Neil Tennant och Chris Lowe koll på sina fans och nutid. Det har inte Madonna.
När hon gör tröttsamma rockversioner av sina gamla hits för att ”piffa” upp dem samt spelar alldeles för många nya låtar för att promota en skiva, jobbat Pet Shop Boys på ett helt annat sätt.
De producerar om sin gamla hits så de behåller själen från när de gjordes med en ljudbild av idag.
Samtliga låtar under kvällens Electric-konsert låter som de skulle kunna vara gjorda i år. Då spelar det ingen roll om det är den något okända I’m not scared från Introspective eller b-sidan I get excited från It’s a sin . Allt låter i Pet Shop Boys mått mätt otroligt nu och idag.
Herrarna har även den goda smaken (som Madonna inte besitter) att planera sin setlist och hålla intresset vid liv när de blandar gamla hits med nya och till viss del osläppt material. (Där de har stor chans att få en hit med Springsteen -covern The last to die samt Thursday vilken de sjunger med Example som skulle kunna bli gruppens sista topp 5 i Storbritannien).
För oss fans blir det liksom aldrig tråkigt. Tempot är högt och vi får som sagt hits och glömda albumspår om vartannat. (Kanske att de skulle skitit i den otroligt sömniga Invisible från senaste skivan).
Showen i sig är väl inte så märkvärdig.
Två dansare en lasermaskin och projekterade filmer. Allt gjort för att funka på en festivalscen (i och med att detta egentligen skulle visats under Peace & Love).
Sedan har aldrig Neil varit den roligaste partyvärden, även om musiken bara är party. Dock har han nog aldrig haft en så bra röst som han har ikväll, och då har jag ändå sett gruppen typ 9 gånger.
När showen är över och konfettin singlat ner från taket är jag fortfarande imponerad över hur många otroligt starka låtar gruppen trots allt fått ur sig.
Jag menar i sista skedet av konserten bränner de av It’s a sin , Domino dancing , Always on my mind och West End girls . Många artister hade dödat för bara en av de låtarna. Även Madonna.

KMR Studios

75%

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.