En intervju med Banana Beach

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Hej Banana Beach, vilka är ni?

Vi är gamla polare som ursprungligen är från Norrtälje. Vi har spelat tillsammans i olika konstellationer med både varandra och andra innan vi påbörjade detta projekt för ngt år sedan.

Vad har ni för musikaliska influenser?

Oj, ja… inspirationen kommer från många olika håll. Men det är väldigt individuellt för alla i bandet. Peter t.e.x. ja, han lyssnar ju på Kelly Clarkson och Nicke vet ingen vad han lyssnar på…techno kanske? Alex gillar nästan uteslutande Prince och Micke håller hårt i sitt Chicago och Toto . För att knyta ihop säcken så har vi Björn , som lyssnar på Fleetwood Mac´s skiva  Tango In The Night  på repeat.

Ni har precis släppt er debut EP Window Licking.
Hur skulle ni beskriva den?

Kort och gott som en liten sammanställning av de senaste 2 åren i musikalisk form.
Det har varit två år av upp, och nedgångar, med båda positiva och negativa möten i livet.
Två händelserika år kan man utan tvekan påstå.

Lite nyfiken på er grafiska framtoning.
Enhörningar på er Facebook-sida, nästan som reklam för en tropisk nattklubb med tigern, palmer och tjejen, medan EPn är gammalt smutsigt foto.
Vad säger det grafiska om gruppen?

Vi tycker mycket om fotot på grund av dess detaljrikedom. Det känns lite hemligt och väcker olika känslor och frågor på vissa sätt. Vi gillar även estetiken med det lite vattenskadade serietidningslooken som tigern och tjejen är menat att föreställa.

Vem har producerat skivan?

Vi har producerat skivan själva. Detta var ett beslut som vi tog, baserat på de ekonomiska möjligheter som vi hade, eller rättare sagt inte hade. Sedan var det rätt så praktiskt då vi själva har fått bestämma hur allt ska låta. Det fanns också en poäng i att vi själva producerade de första låtarna vi skulle ge ut då det var startskottet för något nytt och inte helt förutbestämt. Det fick ta sin tid.

Berätta lite om första singeln Mobile Homes .

Låten skrevs till och från under ett halvår då en del drömmar och relationer tog slut, eller övergick i andra faser. Ett “vafan gör vi nu då?”
Texten är en kraftigt nedklippt version av en tidig text, men då vi inte orkade spela så många verser och refrängerna inte rymde så många ord, blev det en rätt fragmentarisk, “tyck synd om mig-text”.

Hur ser sommaren ut för er?

Förhoppningsvis fullproppad med gig runt om i Sverige. Men om någon ringer från Norge eller Finland så kan vi definitivt tänka oss att åka dit också.

Lyssna på Mobile homes :

Banana BeachSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.