En intervju med Serkan Denizer

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

På lördag är det dags för dansfestivalen Dans Dakar i Stockholm.
Artister som The Prodigy , Rebecca & Fiona , Owl Vision och Justice kommer att spela eller DJ:a under dagen och kvällen.
En av artisterna kommer från Göteborg och heter Serkan Denizer . Han är grundren till Bonerizing Records, som är nordens ledande independentbolag inom elektrohouse.
Han är även DJ och producent och har nyligen bland annat släppt singeln Shout Your Face .
Jag satte mig med Serkan på en av ölhallarna på Andra Långgatan i Göteborg och snackade.

-Hur kom det sig att du fick göra temalåten till Dans Dakar?

Jag blev såpass glad när jag fick gigget i och med att jag tycker den festivalen är bland de bästa i Sverige. Då kändes det väldigt uppskattat att få spela där också. Jag var själv där förra åter och kollade på mina två polare i F.O.O.L , som spelade.
Sedan hade jag jobbat på en låt som jag gjort introt och jobbat på droppet på. Då kände jag att den skulle kunna passa på Dans Dakar.
Så det blev lite som en hyllningslåt för festivalen.

-Vilka är dina egna musikaliska hjältar?

Daft Punk , som säkert alla andra hade sagt.
Jag kom ju in på den elektroniska dansmusiken via Daft Punk ’94. Jag var ganska ung när jag började lyssna på dem. Sedan gick över till funky house som Phats and Small . På den vägen är det egentligen.
Sedan finns det ju så många extremt duktiga producenter och DJs som blommat upp under de senaste åren som har influerat mig väldigt mycket, som Porter Robinson och Knife Party .

-Hur länge har du DJat?

Jag har DJat många, många år… Hemma i mitt vardagsrum. Haha. Men ute på klubbar är det andra året bara.
Jag var ganska anti det här att komma ut och spela, men det var en kompis som pushade och sa att jag verkligen måste ut och spela.
Redan första kvällen uppskattades det sjukt mycket, så det kändes som jag gjorde någonting rätt.

-Vad gjorde du innan?

Jag är ju label manager i och med att jag driver ett skivbolag, så jag har ju alltid hållit på med det administrativa. Vilket tar mycket tid.

-När grundande du Bonerizeing Records

Jag grundande det 2008.
Det började med att jag jobbade på ett annan Göteborgsbaserat skivbolag som drivs av en barndomskamrat till mig. Han var lite av min mentor och jag lärde mig allt av honom hur man driver ett skivbolag. Till slut kände jag att jag ville testa att driva ett eget skivbolag inom genren jag älskar, vilket är elektrohouse.
Jag tycker det är kul att hitta up’n’coming producenter som inte får så mycket uppmärksamhet i media. Det finns ju sjukt många bedroom producers som är fruktansvärt talangfulla som tyvärr inte syns så mycket.

-Hur går det för er?

Jag märker nu efter de senaste tre åren att man kan livnära sig på det. Man har fått ett ganska så välkänt namn över hela världen bland alla som gillar elektrohouse.

-Du har gett en del gliringar mot den svenska kommersiella klubbmusiken och artister som Avicii och Swedish House Mafia på nätet.
Varför detta ”hat”?

Det är egentligen inget hat.
Alla får lyssna på vad de vill – för vem är jag att säga att något är dåligt liksom?
Det handlar mer om är att det är kul om folk får upp ögonen för musik som inte låter som all annan kommersiell progressive house – Avicii house.
Det är ju tack vare alla dessa festivaler som bokar fler och fler akter som inte är kommersiella som faktiskt förmedlar det åt folket och folk älskar det verkligen när de väl hör det!

-Vad är planen efter festivalen?

Jag har några projekt på gång.
Det enda är med en vokalist som heter Anthony Mills , en amerikan som är bosatt i Stockholm. Han har även sjungit och skrivit Dada Lifes låt Rolling Stone T-Shirt och massa annat.
Extremt duktig kille!
Han har gjort ett par vocals till mig som han skickade över och det lät grymt!
Sedan ska jag även göra ett originalspår. Så kanske två eller tre nya låtar i alla fall, som kanske får en preview under festivalen.

-Vart brukar du gå när du går ut i Göteborg?

Jag har nog inget favoritställe i Göteborg, utan jag går dit där det är gött häng liksom. 
Tyvärr är den alternativa musikscenen inte lika stor här som på andra ställen, så det finns inte så många ställen man kan gå till för just muiskupplevelsen.
Ibland är det helt hopplöst, medan det ibland kan vara helt amazing och det finns tre ställen man vill gå till på en och samma kväll, speciellt nu när det är sommar.

Jag har ju polare som brinner för en viss genre – elektrohouse eller dubstep, som har klubbar och bokar helt sjuka akter. Men folk kommer inte dit för att det ligger en bit utanför stan, och även om det går att ta vagnen några hållplatser är folk för bekväma. Eller så är det på ett ställe som du inte hade gått, eller vågat gå till i vanliga fall. Jag vet inte vad det beror på riktigt. Men det är sjukt synd.
Kom ihåg för ett par år sedan då var jag på Berså Bar, och då var Leeroy Thornhill , ex-medlemmen från The Prodigy, där och spelade.
Det var bara jag och en polare på dansgolvet, så det slutade med att vi hängde bakom båset med honom och tjötade istället för att folk inte fattade… Han är ju en legend liksom!
Alla andra hängde på uteserveringen och lyssnade på DJn där som spelade lounge musik.

Dans dakar går av stapeln på lördag.
Läs mer om festivalen här .

Lyssna på Serkans musik:


Stötta mitt arbete med Popmuzik.
Bli Patreon-medlem du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.