-Hej The Koo-Koo’s! Vilka är ni?

Popmuzik Podcast

Vi är en electropoptrio från Umeå som består av Charlotte Bhatt , Brita Kristina Fagerlund och Tove Liliequist . Just nu är vi aktuella med skivan Love and Pain .

-Det dyker ju upp fler och fler tjejer (singel och duos) som får ta plats på främst den elektroniska musikscenen. Men varför är det så plågsamt få tjejband?

Tjejer uppmuntras inte att spela i grupp på samma sätt som killar, normen för tjejer är mer att de ska vara soloartister. Vi har dock spelat tillsammans med andra tjejer (och killar) i alla år och det är ju inget konstigt. Ordet tjejband är för övrigt något som vi vill undvika då det ofta används som en typ av genre, ungefär som att alla band med tjejer låter likadant. Tjejer kan ju spela alla olika typer av musik, de borde slippa bli benämnda med sitt kön hela tiden.

-Vilka är era personliga favoritgrupper?

Tove : Le Tigre och Gossip . Ny favorit är australiensiska Catcall (fast jag tror att det är en soloartist). Finns många fler bra grupper, men jag lyssnar egentligen mest på soloartister.
Kicki : Jag lyssnar också mycket på soloartister eller duos. Några favoriter är Cajsa Siik , Kings of Convenience , Miss Li och Syket . Och så våra vänner i cheerleaderpunkbandet Tiger Bell såklart.
Charlotte : Jag har inga favoriter, av principskäl.

-Queer-perspektivet är väldigt starkt i låten Love and Pain .
Hur ofta är killarna i vägen för den där perfekta tjejen?

Hela tiden! Nä men skämt åsido så har ju låten det universella temat olycklig kärlek och då kan det egentligen lika gärna vara en tjej som står i vägen för den perfekta killen. Men visst, vi tänker att du kan bli mer ifrågasatt om du går från en heterorelation till en homorelation än tvärtom. Och då kan det nog ibland vara så att killen är den som står i vägen i och med att han representerar den heterosexuella norm som är så stark i vårt samhälle.

-Skivan är full av attityd. Speglar den era personligheter bra?

Ja. Vi är precis som det låter på skivan men ibland håller vi igen till vardags.

-När kände ni att ni hittade formen med skivan, eller hade ni en tidig vision med den?

Arbetet med albumet har pågått länge och det började med att vi gick från att vara en kvintett till att bli en trio. Vi stod då inför ett val att antingen lägga ner eller att göra en stor förändring. Vi valde att fortsätta och Lotta gick från att spela trummor till att bli leadsångerska och Kicki bytte elgitarren mot synthar. Tove var den enda som fortsatte på samma instrument (bas).
Kicki hade just börjat lära sig ett nytt inspelningsprogram och vi kände oss alla peppade på att göra mer elektronisk musik så vi började skriva och spela in vår musik på det viset istället för att repa först och sen boka in oss i en studio. Det gick ganska fort att hitta fram till hur vi ville låta och jobba men när vi skulle slutföra några låtar insåg vi att vi behövde ta hjälp för att få till det som vi ville.
Vi kontaktade därför Pelle Henricsson som fick uppdraget att mixa våra två första låtar i denna sättning (Doctor X och Baby I’m Lonely ). Det blev så pass bra att vi kände att vi ville fortsätta samarbeta med Pelle med de kommande låtarna.

-Varför just en cover på Jace Everetts Bad Things ? (Är det låten eller serien som fått er att vilja göra den – grym version btw)

Tack! Valet av cover kommer sig nog mest av att vi alla älskar True Blood . Vi kände att skivan behövde en flippad låt och då passade det bra att ta den och skruva till den ordentligt. Sen råkade vi skriva Hot Holiday också som blev ännu konstigare.

-Ni sjunger bland annat om göra slut sex.
Tillhör det den bästa sexet?

Nej, men ibland är det så att inget utom sexet funkar i ett förhållande och då måste man göra slut. Och då kan det ju vara trevligt att göra det flera gånger.

-Var hittar vi er under sommaren?

Vi kommer spela i Tantolunden den 6 juni (Pop i Tanto/Make Music Sthlm) och på Luleå Pride den 15 juni. Kanske dyker vi upp på fler ställen också. I övrigt tänker vi hänga runt i sommar-Umeå och ni hittar oss troligtvis på Scharinskas uteservering eller i någon av våra sommarstugor (där också vissa delar av skivan är inspelad).

Lyssna på Love and Pain:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011