Anton

Följ på Apple Music

Andra Chansen.
Kanske den mest menlösa deltävlingen i Melodifestivalen – där artister som ändå inte var tillräckligt bra första omgången har en möjlighet att ändå få åka till finalen och där aldrig vinna.
Under alla år har det liksom varit så.
Även om vissa artister klarat sig väldigt bra i finalen trots att de gick omvägen via Andra Chansen, så känns det i ärlighetens namn som en onödig deltävling, för är låten inte tillräckligt bra för att omedelbart gå till final så är risken stor att den inte lyckas andra gången heller, eller ens i ett kommande Eurovision-deltagande. Många låtar blir dock bättre efter fler lyssningar, vilket är bra för låten, men inte optimalt för just formatet.
Att ha massa dueller i Andra Chansen känns även det helt meningslöst.
Ha samma uttagning som under de andra deltävlingarna.
Rösta fram fem, rösta om och ta de två mest röstade till finalen.
Klart.
Nej, istället ska det velas med dueller och omröstningar till förbannelse, bara för att sponsorn Telia ska få lite extra pengar.
Gör om, gör rätt.

Med det sagt så är dock Andra Chansen 2013 lite viktigare än de flesta andra år.
Vi kan faktiskt ha en vinnare i Karlstad.
När låtarna släpptes fria på iTunes under förra lördagen var det faktiskt Anton Ewald som knep förstaplatsen i två dagar.
Han sålde tillexempel mer än segertippade Ulrik Munther – som aldrig riktigt verkar sålt så mycket under veckan som gick (det har däremot Yohio (vinnaren?) och Sean Banan (skräcken)). Så det är inte helt omöjligt att den söta dansaren lyckas charma hela svenska folket till en segerplats.
Även Robin Stjernberg har legat bra till på iTunes-topplistan under veckan, så är det några som jag tror bör gå vidare av denna helt ogrundande analysen så är det nog dessa två killar.
Med andra ord kommer Friends Arena innehålla en tjej.
Av de två bidrag med tjejer i Andra Chansen så kanske Caroline Af Ugglas skulle kunna vara en kandidat till finalplats. Men risken känns liten.
Cookies ’n’ Beans kommer inte att gå vidare och jag har svårt att tro att flick/pojk duetten mellan Tone Damli och Erik Segerstedt gör det heller.
Så mans- och pojkdominansen tar Melodifestivalen hela vägen till mål, när vi i kväll kör vidare med två killar till. (Om nu inte Anton kommer etta och Robin fyra eller femma i första omgången, men då är det i och för sig Behrang som har den andra platsen).

Skulle nog tro att det blir så här:
Från omgång ett:
1) Anton Ewald
2) Behrang Miri
3) Robin Stjernberg
4) Erik & Tone
5) Caroline af Ugglas

Till final:
Anton Ewald
Robin Stjernberg

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011