Artist: Behrang Miri
Låt: Jalla Dansa Sawa
Text / Musik: Behrang Miri, Anderz Wrethov , Firas Razak Tuma , Tacfarinas Yamoun
Startnummer: 6
Stad: Malmö

Svensk Pop

Behrang kallar sig mångsysslare och jobbar med kultur, musik, media och pedagogik.
Han blev framröstad som årets glädjespridare av Malmöborna 2008 och vann Nationalencyklopedins Kunskapspris tillsammans med Emerich Roth 2011.
Förra året blev han kanske mest känd som ”han som ville flytta bort Tintin från barnbiblioteket” vid Kulturhuset i Stockholm.

-Vad fick dig att fastna för din låt?
”Jag har ju själv varit med om att skriva och producera låten så det är viktigt att man själv är nöjd och gillar något som man har varit med om att skapa. Det är dock inte alltid lätt att hitta rätt. Jag är väldigt tacksam för mitt samarbete med Anderz Wretov, Firas Razzak och Tacfarinas Yamoun som tillsammans med mig har skrivit och producerat låten. Jag gillar mötet mellan de olika musikaliska influenserna som finns i låten med. Sen hoppas jag att refrängen fastnar och att budskapet i texten och i scenframträdandet kommer fram.”

-Beskriv låten med någon/ några meningar.
”En låt med mycket fart och energi. En låt som bjuder in alla till dans. En låt som skapar utrymme för tankar och reflektioner. En låt som lyfter många olika människors kunskaper, berättelser och erfarenheter. En låt som synliggör så som det kan låta och se ut i samtidens Sverige.”

-Vad kan vi vänta oss för scenshow?
”Mycket energi, glädje, röj, dans, tankar, reflektioner, budskap, bilder och interaktion.”

-Vad ser du mest fram emot att få vara med i Melodifestivalen 2013?
”Dels är det kul att får möjligheten att uppträda på hemmaplan – en stor ära verkligen.
Jag är en person som inte är rädd för att gå in i nya forum där jag kan nå nya målgrupper som jag vanligtvis inte når med min musik och som kanske vanligtvis inte nås av den typen av musik som jag skapar, skriver och producerar. Det är intressant att följa och se hela processen runtomkring Melodifestivalen. Hela processen och apparaten bakom och för den delen framför kulisserna är större än vad man tror.”

-Vilken är din favoritlåt från Melodifestivalen någonsin?
”Jag är inte uppväxt med Melodifestivalen och har inte följt tävlingen på det sättet. Därför blir det två låtar (svårt att bara välja en låt) från de senaste årens tävlingar:
Salem Al-Fakir Keep on walking samt Loreen Euphoria . Det är tack vare Loreen som vi nu kan sätta hela Malmö på den europeiska kartan!”

-Vem/ vilka skulle du vilja skrev en låt till Melodifestivalen (antingen någon som inte gjort eller någon som definitivt borde skriva igen).
”Vore kul om Nas , Bob Dylan , Bob Marley , Cheb Khaled , Big L och Jimi Hendrix hade skrivit en låt tillsammans. Tyvärr lär det dock aldrig ske – men man får väll drömma. : )”

-Vilka går vidare tillsamman med dig från din deltävling?
”Det är en öppen startfält med många duktiga artister och grupper. Jag önskar dem all lycka till. ”

Videon till Amount Aleyk :

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.