Numera! är en pop och hip-hop duon från Öland som består av Martin Nilsson och Filip Rörström .
Under hösten har de haft succé med deras första singel Varför gör du det med honom , som genererat en hel del spelningar på Spotify. Låten har också tagit dem runt Sverige för lite uppträdanden som bland annat under Musikhjälpen där de även framförde deras senaste låt, den mer party-röjiga Dum i huvet , om hur det blir när man får lite för mycket alkohol i kroppen och mer eller mindre tror att man äger stället.
Här ligger i mina ögon Numeras styrka. Smarta texter, som får en att le lite av igenkännande.
Killarna träffades i högstadiet och började där göra musik ihop.
”Vi kände inte varandra, utan jag visste att Martin höll på med hip-hop och han visste att jag höll på med musik då jag sjungit i teatrar och musikaler.” mins Filip när vi sitter i ett konferensrum på EMI och snackar.
”Han frågade om jag ville följa med till skolan och spela in en låt ihop. Så gjorde vi det, och på det spåret har det liksom fortsatt och vuxit.”
”Han hade ju den stilen också. Vi var de enda på hela ön som klädde oss i baggy jeans.” flikar Martin in och skrattar.

Favoriter Apple Music

När de gör musik ihop är det Martin som står för texterna och Filip för melodierna samt stämmorna på låtarna.
De hade jobbat på ett bra tag innan de av ren slump fick kontakt med producenten Alexander Zivic – eller rättare sagt, han fick tag på dem.
”Han hörde av sig till mig via Facebook och frågade om jag hade en acapella till Varför gör du det med honom som han kunde göra musik till” börjar Martin.
”Jag skickade det till honom och efter en vecka fixade han till soundet på låten och skickade den till Robert Skowronski på EMI utan att säga något till oss.
Sedan ringde han och sa att en kille på EMI skulle höra av sig vilket han då gjorde och bad oss komma upp till Stockholm så fort som möjligt.”
Sagt och gjort.
Uppe i Stockholm gick saker bättre än bra och de kunde åka hem med ett osignat avtal som skulle gås igenom och veckan därpå bar det än en gång upp till huvudstaden fast då för att sätta signaturen på papperet – något som båda kände var helt overkligt.
”I taxin ifrån kontoret släppte verkligen allt och jag ringde mamma och grät att jag fått skivkontrakt.” Filip spelar ut hela händelsen med sitt teatermimik och Martin är inte sen att hänga på med att skrattande säga.
”Tre fullvuxna gråtande män i en taxi liksom.”

Efter detta var det bara att börja jobba än hårdare med musiken.
Via Skype spelade de in låtar tillsammans med deras producent som befinner sig i Helsingborg.
Killarna satt hemma hos sig och bollade idéer med Alex som sedan förverkligade dem på sin dator. På det sättet kan de mer eller mindre jobba varje dag, även om de inte träffas. Vilket är ett arbetssätt som båda killarna tycker funkar utmärkt för dem.
Just nu sitter de och filar på singel numer två som ska släppas någon gång under Februari eller Mars, som sedan följs av en EP.

-Vad har ni för musikaliska influenser?

”Jag lyssnar på massa musik men den jag är otroligt inspirerad av är Mike Posner ” berättar Martin.
”Han är lite som vi rap-singer så det är hip-hop men mest pop. Sedan skriver han sjukt bra texter!”
”Jag lyssnar nästan på samma.
Jag lyssnade inte så mycket på Mike Posner innan, men Martin spelar ju sönder det, så det sätter sig på hjärnan.” skrattar Filip.
”Sedan är det mycket hip-hop, electro, pop och house.”

Dum i huvet handlar ju om att vara pinsam när man är full.
Hur pinsamma har ni varit?

”Vi har gjort så sjuka saker som man inte ens bör säga…” börjar Martin innan Filip tar över.
”Vi spelade på en partykryssning som heter KBK – Kör Bara Kör – som då var i Kalmar.
Jag hade väl druckit lite mycket och innan vi gick upp på scenen och spelade.
Efter spelningen och lite mer dricka skulle jag bort till ett VIP-bord, som jag går upp och ställer mig på och ramlar så allt välts ut över hela golvet.
Jag kommer inte ens ihåg det, utan fick veta det efteråt och kände att det då var lite pinsamt.
Vi kommer nog inte åka på en sådan kryssning igen…”
”Vi kommer hem och är helt utslagna en vecka. Det var ju kul då, men inte dagarna efter.”

Både Martin och Filip pratar med inlevelse och bjuder på sig själva under intervjun.
Det är otroligt underhållande att lyssna på dem och vi skrattar mycket under intervjun, vilket alltid är en bra sak. Det slår mig att jag förstår varför de lyckas såpass bra med sina låttexter -de är båda bra berättare.
Innan vi avslutar intervjun är jag ju tvungen att fråga dem – Ölänningar som de är – om de tycker det ska vara råa eller kokta potatisar i Kroppkakor.
Filip tittar på mig och himlar med ögonen innan han säger i bästa det-vet-ju-alla-ton
”De ska vara råa!”

Lyssna på Numera!.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.