Med American boy släpper producenten Andrew Bayer sin fjärde singel från de två kommande albumen Duality.

Följ på Apple Music

Nej, det är inte en cover på Estelles hit tillsammans med Kanye West från 2008. Detta är ett originalspår som är gjord tillsammans med den danske artisten Asbjørn. En av flera olika samarbeten mellan olika HBTQ-personer på albumen.

Andrew Bayer och Asbjørn introducerades av deras label-ledare Tony McGuinness från Above & Beyond. Det blev början till detta samarbete som Andrew berättar detta om:

”Jag minns att jag hörde hans musik för första gången och tänkte ”den här killen är helt utanför min liga!”. Tony tog mig med för att träffa honom personligen på en av hans föreställningar i London, där jag återigen blev helt golvad. Det bästa var att Asbjørn ville jobba med mig! Jag blev helt skakad. Vi fortsatte sedan med Super human och Tomorrow boys. Jag är så glad över att ha honom i Duality-familjen.”

Låten i sig handlar om långdistansrelationer som spänner över två kontinenter.
Om bakgrunden till låten berättar Asbjørn:

”Naturen av relationer inom musikbranschen är urfuckade, eftersom den ofta bygger på dessa explosiva och intensiva perioder. Att dyka med huvudet först in i varandra och klämma ur det mesta ur ögonblicket, kompensera för den tid du vet att du kommer att förlora – för att sedan bokstavligen inte vara vaken samtidigt.”

Resultatet av samarbetet är en läcker klubbsingel som snyggt balanserar mellan pop och elektro. Ljudbilden stor och tung, medan Asbjørns mjuka popröst passar perfekt till produktionen.
Känns definitivt som en hit och spännande smakprov på det tvådelade albumet.
Du hör resultatet här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.