Med singeln Cold places släpper Nerina Pallot första smakprovet från sitt kommande album I Don’t Know What I’m Doing. Här bjuds vi på en snyggt orkestrerad låt där piano och stråkar bygger upp en filmisk känsla i musiken. För mig som gillar filmmusik blev detta väldigt tilltalande.
Om låten berättar Nerina för bloggen:

Cold places var ett verkligt kärleksarbete. Och ibland hat! Jag började skriva den i mitt huvud på en lång, kall vinterpromenad vid Themsen och tillbringade sedan två år med att försöka få den känslan att komma till liv i låtproduktionen. Jag ville att det skulle kännas som en dröm, som en undermedveten vaggvisa som stannar kvar hos lyssnaren långt efter att de har hört den. Det skulle alltid behövas en enorm produktion; mycket av mitt lyssnande är klassiskt, så jag frågade den fantastiska arrangören Sally Herbert (Florence and the Machine, Zero 7) för att gå till något som var både stort och precist, men som också kändes som en minisymfoni i sig. När hennes vackra arrangemang väl var inne föll låten på plats och jag visste att jag hade både en färdig låt och ett album.”

Du hör det imponerande resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.