Med singeln Cold places släpper Nerina Pallot första smakprovet från sitt kommande album I Don’t Know What I’m Doing. Här bjuds vi på en snyggt orkestrerad låt där piano och stråkar bygger upp en filmisk känsla i musiken. För mig som gillar filmmusik blev detta väldigt tilltalande.
Om låten berättar Nerina för bloggen:

Följ på Apple Music

Cold places var ett verkligt kärleksarbete. Och ibland hat! Jag började skriva den i mitt huvud på en lång, kall vinterpromenad vid Themsen och tillbringade sedan två år med att försöka få den känslan att komma till liv i låtproduktionen. Jag ville att det skulle kännas som en dröm, som en undermedveten vaggvisa som stannar kvar hos lyssnaren långt efter att de har hört den. Det skulle alltid behövas en enorm produktion; mycket av mitt lyssnande är klassiskt, så jag frågade den fantastiska arrangören Sally Herbert (Florence and the Machine, Zero 7) för att gå till något som var både stort och precist, men som också kändes som en minisymfoni i sig. När hennes vackra arrangemang väl var inne föll låten på plats och jag visste att jag hade både en färdig låt och ett album.”

Du hör det imponerande resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.