Uppsalabandet Karakou bygger upp stämningen med nya singeln Första bästa. Med en längd på knappt två minuter skapar bandet en förväntansfull låt om att falla lätt för någon. Snyggt arrangement med synthar och en puls som får hjärtat att så i samma takt som kärleken.

Popmuzik Popcast

”Ibland, om jag mår ganska dåligt och våra blickar möts för en sekund. På tunnelbanan, på bussen, på centralen eller på nåt illa uteställe. När jag ser att du ser mig så ser jag hela vår framtid – hur vi bor, våra barn och vår hund. Det kan var en och det kan vara 100. Varje dag. Se mig och jag blir kär. I första bästa.”

Karakou grundades 2011 och består av Sebastian Järpehag, Anton Järpehag, Jonatan Järpehag, Joel Sörsäter, Aron Sörsäter samt Daniel Nikula. Samtliga i bandet har på ett eller annat sätt vuxit upp i Livets Ord. En uppväxt där skuld, skam, ett ständigt hot om helvetet och där piskorna varit fler än morötterna har gestaltat en världsbild som satt sina spår.
Tidigare i år släppte de singlarna Apansson och Det tog ett tag att låta det gå som alla kommer finnas med på bandets kommande album Via Dolorosa, viket är latin för lidandets väg. Mest känd som den pilgrimsvandring i Jerusalem uppkallad efter den sträcka Jesus gick med korset mot sin egen korsfästning.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.