Grimson är en 24-årig svensk/amerikansk låtskrivare och animatör uppväxt i NYC. Sitt artisteri vävar han samman med visuella berättelser vilket gör att hans estetiska uttryck är lika delar musik och film. Singeln Household talar om ett desperat ”jailbreak” för tonåringar som känner sig fast i sin tillvaro.

”Låten tar inspiration från två av mina nära kvinnliga vänner som var hårt begränsade och kontrollerade av sina dominerande föräldrar. Inledningsfrasen ”När jag kommer ut ur det här huset kommer jag att vara min egen”, syftar på fångenskapen jag bevittnade. Jag försöker ge mina vänner en chans att slåss i den sista refrängen av denna inbillade flykt, och sjunger ”Jag kan inte ta mina ögon från horisonten, för jag kommer att vara den första från den här ön.” Tyvärr lyckas den inte riktigt.”

Grimson

Artisten har här hämtat inspiration från The Beatles album Sergeant Peppers Lonely Hearts Club. Vi hör hur Household successivt förvandlas från hopplös ballad till en marscherande mid-tempo låt som bär på uppriktighet och ett tydligt och säreget sound. Grimson har därtill försökt efterliknade George Martins stråkarrangemang vid sidan av Dr Dre och hans shuffle. Den musikaliska resan kulminerar i en dramatisk explosion som liknar något utanför OK Computer

Ursprungligen är singeln arrangerad för Grimsons college-psykrockband, men efter en vända i studion är låten en exakt reflektion av den personliga estetik som artisten vill presentera genom sitt uttryck.

Household binder samman sitt musikaliska och animation på ett löjligt bra sätt och du hör resultatet här!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.