Passande titel för den värld vi befinner oss i idag…
Det är kanadensarna Men Without Hats (de som gjorde klassikern The Safety Dance 1982, för den oinvigde) som här återvänder och ger mer synthpop till folket.
Med singeln If the world should end today släpper de första smakprovet från kommande albumet Again, Part 2 som enligt bandet är lite som en uppföljare till albumet Pop Goes The World från 1987.

Popmuzik Podcast

Sångaren Ivan Doroschuk i bandet utvecklar:

”Den nya skivan är den andliga uppföljningen av Pop Goes The World, i det faktum att många av samma teman utforskas, som frihet, mänskliga rättigheter och ekologin. Låtskrivandet sträcker sig 40 år tillbaka i tiden, och är återspeglas i musikens mångfald, med intron och musikaliska mellanspel, ungefär som Pop Goes The World. Det är en mycket mer orkestral än den förra (Love In The Age Of War) på samma sätt som Pop var mycket större i omfattning än Rhythm of Youth. Det är också ett mycket personligt rekord, som med tiden förvandlats från ett solopianoprojekt till ett fullfjädrat album för Men Without Hats.”

Jag blev i alla fall helt lycklig av denna over-the-top-synthpop som bandet nu släpper och jag är mycket spänd på att höra mer från kommande albumet.
TIlls dess kan du höja volymen och spela If the world should end today högt på stereon så grannarna tror att det är just det världen gör.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011