Med utgångspunkten i sin kärlek till Natasha Khan från Bat For Lashes ville Sofi Gev göra sin egen tolkning av låten Laura. 

”Jag ville vara trogen originalet, men också lägga min egen personlighet i det. Vi använde en analog synth från French Connection för att producera låtens signaturpianomelodi och lade till Moog-bas, stråkar och elgitarr för att lägga till karaktär och känsla. Jag kunde aldrig ha förbättrat originalet, men jag hoppas att lyssnarna njuter av detta.”

Sofi Gev

Sofi Gevs låtskrivande började redan under barndomen där hon underhöll på familjeresor genom att hitta på låtar med sin yngre syster. Efter pianolektioner började hon spela franskt horn i mellanstadiets och fortsatte genom gymnasiet. Hon finslipade sin känsla för melodi genom att sjunga orden i recept från kokböcker tillsammans med sin pappa som spelade akustisk gitarr.

Idag gör Sofi indiepop med ett stort hjärta. Influerad av artister som Birdy, Aurora och Maggie Rogers har hon skapat sin egen tolkning av delikat sång över en drömsk blandning av electronica och indiefolk.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.