Med utgångspunkten i sin kärlek till Natasha Khan från Bat For Lashes ville Sofi Gev göra sin egen tolkning av låten Laura. 

Popmuzik Podcast

”Jag ville vara trogen originalet, men också lägga min egen personlighet i det. Vi använde en analog synth från French Connection för att producera låtens signaturpianomelodi och lade till Moog-bas, stråkar och elgitarr för att lägga till karaktär och känsla. Jag kunde aldrig ha förbättrat originalet, men jag hoppas att lyssnarna njuter av detta.”

Sofi Gev

Sofi Gevs låtskrivande började redan under barndomen där hon underhöll på familjeresor genom att hitta på låtar med sin yngre syster. Efter pianolektioner började hon spela franskt horn i mellanstadiets och fortsatte genom gymnasiet. Hon finslipade sin känsla för melodi genom att sjunga orden i recept från kokböcker tillsammans med sin pappa som spelade akustisk gitarr.

Idag gör Sofi indiepop med ett stort hjärta. Influerad av artister som Birdy, Aurora och Maggie Rogers har hon skapat sin egen tolkning av delikat sång över en drömsk blandning av electronica och indiefolk.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.