Eeppi Ursin kommer ursprungligen från Finland, men bor numera i staden som aldrig sover; New York City. Under åren har Ursin släpps tre album där Speechless är hennes senaste. Här kan du lyssna på titelspåret från det albumet. En låt som är väldigt personlig för sångerskan, då den handlar om hennes blyghet och oförmåga att uttrycka sig som barn. Men hennes musik blev sedan hennes röst.
Om låten berättar sångerskan för bloggen:

”Som liten flicka blev jag mobbad för att jag var väldigt blyg och inte riktigt hade modet att prata i skolan. Jag var mållös. Men att göra musik gav mig en röst. Jag började spela piano vid skolevenemang och, till allas stora förvåning, sjöng jag snart också. Musik blev mitt sätt att överleva och vara någon, och jag insåg att jag kände mig hemma på scenen. Det är temat för mitt nya album, som nu känns naturligt att vara öppen om.”

En stark berättelse och jag kan tänka mig att många artister funnit sin röst via musiken. Det spelar ju ingen roll på vilket sätt man uttrycker sig på, så länge man gör det på något sätt.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.