Common Deer består av två uppsättningar av syskon och nu mera bandmedlemmar som var och en spelar en mängd olika instrument. Med mängder av instrumental talang och kunskap från klassiskt skolade musikutbildningar kombinerar bandet ”klassiska instrument” med syntar och mer moderna element för att skapa ett unikt sound. 

DOLBY ATMOS

Deras senaste introspektiva singel 90 Days är en återspegling av en persons tidigare identitet och vad man kan bli eller vara. Personligen gillar jag de organiska inslagen i form av live-trummor och elgitarrer som kombineras med en starka melodiska vokaler. 

Common Deers första singel Confessions (I Should Have Known) hamnade #1 på Spotifys viral Top 50-lista i Kanada och var topp 10 på Cbc Radio 2 under fyra veckor. Fyrmannabandets musik som beskrivs som en orkesterpophybrid har knutit an till fansen ända sedan debut-EPn som släpptes 2017. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011