Smith & Thell släpper singeln Planet Mars och presenterar en helt ny genre för duon, nämligen pianoballad. Därtill tycker jag soundet och uttrycket andas lite Elton John på ett otroligt charmigt, subtilt och smickrande sätt. Såhär säger Maria om nya låten: 

Apple Music

”Planet Mars är en låt om att verkligen vilja att ett förhållande ska fungera, men att inse att man har vuxit isär, att det är galaxer emellan. Viljan att kommunicera med den du har älskat men att ordens betydelse försvinner i nån slags översättning. Om att till och med vilja förändra sig själv för att få det att fungera. En dystopisk kärlekssång om att vara ensam i den stora mörka rymden och önska att man kunde resa till varandras konstiga planeter.”

Maria Smith

Singeln följer förra årets album Pixie’s Parasol med singlarna Forgive Me Friend, Hotel Walls, Goliath, Year of the Young, Radioactive Rain och Nangilima. Med andra ord en hit-späckad platta som spelades flitigt på radio. Under den gångna sommaren bjöd duon på ett akustiskt album med versioner av befintliga låtar och fick därtill en Rockbjörn för bästa grupp 2021.

Det är milt uttryckt när jag säger att det här är en succeduo som aldrig lämnar en besviken. När live äntligen är ett faktum ska såklart Smith & Thell gjorde ge sig ut på turnéerna i Europa och USA under senare delen av 2022. Men redan 27/2 spelar de i London, på Lafayette.

Till släppet får vi även en trollbindande live-video som ni ser här.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.