Idag lanserar bloggen två nya tjänster som kan hjälpa dig som artist att nå ut mer.

Popmuzik Lover

Pressbilder

Jag tar regelbundet foton när jag går på konsert eller när jag träffar en artist för en intervju. Att fotografera har blivit en passionerad hobby för mig och jag märker att jag blir bättre och bättre på att bemästra min kamera och att redigera bilder.
Jag får ofta frågan från artister att de vill få tillgång till bilderna efter en konsert eller intervju. Här har jag under senaste året låtit de artister som är Patreons få tillgång till bilderna via den portalen. På så vis kan de använda bilderna som de vill på sociala medier. Lite som ett tack för att de stöttar bloggen och mitt arbete.

Det jag tänkte erbjuda är att jag kan ta press- och porträttbilder för de som behöver det. Bandfoton eller soloartist. Kanske att ni behöver piffa till era foton på er hemsida för ett företag eller ta bakom kulisserna-bilder på jobbet?
Jag ser det som utvecklande och lärorikt i första hand. Det gör att jag inte tänker ta supermycket betalt för detta i dagsläget. Jag tänker 1200 exklusive moms för att ta pressbilder på en artist/ grupp. Är det andra projekt får jag se över tid och kostnader.
Är man Patreon får man även 10% på priset.

Vill du ha lite koll på hur min fotostil är så kan du kolla in mina bilder på JLX
Där finns allt från konsertbiler och porträtt till foton tagna på resande fot.
Tänk också på att jag är baserad i Göteborg.

Pressrelease

Av de saker jag blir som mest frustrerad över som bloggare, så är det dåliga eller knapphändiga pressreleaser.
Det är verkligen så oinspirerande att få en kort hiss pitch på fyra, fem meningar som presentation om en låt än en ordentlig genomarbetad pressrelease.
Här finns det mycket att göra, även för de som gärna vill göra allt själva. För det vore synd om en bra låt blir förbisedd på grund av en dåliga presentation.

Efter att ha hållit några zoominarier om att presentera ens musik, tänker jag att det är dags att även hjälpa artister (och kanske skivbolag för den delen) att sammanställa lite mer matiga presentationer om deras släpp.
Hjälpa till att måla upp berättelsen om låten och artisten, så att man kanske får mottagaren att vilja lyssna och skriva om låten, eller bjuda in till en radiointervju.

Tänk på att det inte är en fullskalig PR-tjänst jag jobbar med här. Utan jag hjälper dig skriva en presentation om dig och din musik som du sedan kan använda för att skicka ut till andra musikbloggar, tidningar, radio mm.

Prismässigt tänker jag 1000 kr för ett jobb ex. moms.
Även här har du som Patreon 10% rabatt.

-Du kan kontakta mig om du vill ha hjälp med pressbilder eller pressrelease via formuläret.
Det är inte detta formulär man använder sig av för att presentera ens musik för bloggen. Allt sådant görs via Patreon.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.