Idag lanserar bloggen två nya tjänster.

Pressbilder

Jag tar regelbundet foton när jag går på konsert eller när jag träffar en artist för en intervju. Att fotografera har blivit en passionerad hobby för mig och jag märker att jag blir bättre och bättre på att bemästra min kamera och att redigera bilder.
Jag får ofta frågan från artister att de vill få tillgång till bilderna efter en konsert eller intervju. Här har jag under senaste året låtit de artister (eller bolag) som är Patreons få tillgång till bilderna via den portalen. På så vis kan de använda bilderna som de vill på sociala medier. Lite som ett tack för att de stöttar bloggen och mitt arbete.

Jag använder YouPic som plattform för mina bilder.
YouPic är ett Göteborgsbaserat fotonätverk och social media som både är mer inspirerande och roligare än tillexempel Instagram när det kommer till att uppleva foton. Här har jag fått mycket bra feedback från användare och i skrivande stund är jag bland de högst rankade i världen när det kommer till konsertfoton, vilket är hedrande.
Det har också fått mig att bli mer säker på mig själv som fotograf. Att jag ändå har ett bra öga för foto. -Något som jag fick höra från min pojkväns svägerska när hon gifte sig med hans bror; att hon var mer nöjd med mina foton från bröllopet än de som de betalat multum för av bröllopsfotograf.

Det jag erbjuder är att jag kan ta press- och porträttbilder eller dokumentärbilder för den som behöver det. Bandfoton eller soloartist. Kanske att ni behöver piffa till era foton på er hemsida för ert företag eller ta bakom kulisserna-bilder på jobbet?
Jag ser det som utvecklande och lärorikt i första hand. Det gör att jag inte tänker ta supermycket betalt för detta i dagsläget. Men räkna med 1000 kr + moms för att ta pressbilder på en artist/ grupp. Är det annat eller större projekt får du be om offert.
Är man Patreon får man även 10% på priset.

Vill du ha lite koll på hur min fotostil är så kan du kolla in mina bilder på YouPic.
Där finns allt från konsertbilder och porträtt till foton tagna på resande fot.
Tänk också på att jag är baserad i Göteborg. Om det låter intressant kan du kontakta mig via formuläret.

Pressrelease

Av de saker jag blir som mest frustrerad över som bloggare, så är det dåliga eller knapphändiga pressreleaser.
Det är verkligen så oinspirerande att få en kort hiss-pitch på fyra, fem meningar som presentation om en låt istället för en ordentlig genomarbetad pressrelease.
Här finns det mycket att göra, även för de som gärna vill göra allt själva. För det vore synd om en bra låt blir förbisedd på grund av en dåliga presentation.

Efter att ha hållit några zoominarier om att presentera ens musik, tänker jag att det är dags att även hjälpa artister (och kanske skivbolag med lite för mycket på sin tallrik för den delen) att sammanställa lite mer matiga presentationer om deras släpp.
Att helt enkelt hjälpa till att måla upp berättelsen om låten och artisten, så att man förhoppningsvis får mottagaren att vilja lyssna och skriva om låten, eller bjuda in till en intervju.

Det är dock inte PR jag tänkte jobba med här. Jag tänker sammanställa dina ord och tankar om låten. Bygga upp en presentation om ditt släpp som du själv kan skicka ut.
Till detta tänkte jag även hjälpa dig och ge dig tips hur du på bästa sätt kan organisera allt så mottagaren har allt den behöver för att lyssna. Helt enkelt skriva och lyfta fram dig och din låt.

Prismässigt tänker jag 800 kr för ett jobb, ex. moms.
Även här har du som Patreon 10% rabatt.
Om det låter intressant kan du kontakta mig via formuläret.

-Detta formulär är enbart till för frågor gällande att sammanställa pressrelease eller ta pressfoton. Vill du skicka in musik till bloggen, så görs det som vanligt via Patreon.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.