Vi går mot varmare och ljusare tider. Vad passar då bättre än lite svängig inbjudande soul / blues. Vilka står för detta då? Jo, det Stockholmsbaserade bandet Takers som ger oss sin dubet-EP betitlad Day By Day

Popmuzik in Dolby Atmos

Uppvuxen med att sjunga gospel uppskattar jag så otroligt mycket det lir och liv som ryms på den här minisamlingen. Här är det inga perfekt quantade syntar eller tillrättalagd auto-tune. Utan istället musik på exakt samma sätt som den upplevs live, nämligen levande och fria att leva sitt eget liv. Lägg noga märket till det instrumentala liret i låten Picture som symboliserar detta på ett ypperligt sätt. 

Fokus-spåret till EP:n heter Who Do You See och bär på mer elgitarr-rockartad känsla likt Good To Me. Låten talar om misstänksamhet som infinner sig när svartsjuka tar över ett förhållande och speglar paranoia blandat med förtvivlan. Ta även en lyssning på avslutsnings-spåret Leaving Town som är en smutsig blues-dänga med magisk snyggt orgel-elgitarr solo vid 4:11. Mums! I övrigt spänner den sex spår långa mini plattan över känslor som förälskelse, svartsjuka, längtan, eufori, hopp och ilska. Med andra ord allt som livet innefattar. 

Har ni inte upptäckt detta band som är dedikerade till konsten att spela live är helt klart EP:n Day By Day ett sätt att göra det. Ni hör den här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.