Vi går mot varmare och ljusare tider. Vad passar då bättre än lite svängig inbjudande soul / blues. Vilka står för detta då? Jo, det Stockholmsbaserade bandet Takers som ger oss sin dubet-EP betitlad Day By Day

Uppvuxen med att sjunga gospel uppskattar jag så otroligt mycket det lir och liv som ryms på den här minisamlingen. Här är det inga perfekt quantade syntar eller tillrättalagd auto-tune. Utan istället musik på exakt samma sätt som den upplevs live, nämligen levande och fria att leva sitt eget liv. Lägg noga märket till det instrumentala liret i låten Picture som symboliserar detta på ett ypperligt sätt. 

Fokus-spåret till EP:n heter Who Do You See och bär på mer elgitarr-rockartad känsla likt Good To Me. Låten talar om misstänksamhet som infinner sig när svartsjuka tar över ett förhållande och speglar paranoia blandat med förtvivlan. Ta även en lyssning på avslutsnings-spåret Leaving Town som är en smutsig blues-dänga med magisk snyggt orgel-elgitarr solo vid 4:11. Mums! I övrigt spänner den sex spår långa mini plattan över känslor som förälskelse, svartsjuka, längtan, eufori, hopp och ilska. Med andra ord allt som livet innefattar. 

Har ni inte upptäckt detta band som är dedikerade till konsten att spela live är helt klart EP:n Day By Day ett sätt att göra det. Ni hör den här!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.