Ja men då var det dags igen för Sebastian och Johan att lista fem av sina popfavoriter från de senaste tio dagarna i bloggen och med det lämnar vi helt enkelt Januari bakom oss. Nästa Popfavoriter blir det ju om en vecka, i Februari.

Sebastians Popfavoriter

MØ – New moon

Otippat att det starkaste spåret från s tredje album Motordrome även en av veckans absolut starkaste släpp i mitt tycke. Hooken är omedelbar och så jäkla catchy att jag smälter! Helt klart en låt som kommer gå varm hos mig. 

Agnes Matsdotter – Spritdränkta

Med nya singeln presenterar Agnes Matsdotter ett nytt sound. Hur kul att detta uppmärksammas av Spotify som sätter henne på New Music Friday! Äntligen börjar tjänsten lyfta upp artister som ska vara där. Helt klart en av veckans absolut bästa svenska släpp. 

Restless Modern – On and On

En riktigt stor överraskningar för veckan var Restless Modern och hans snyggt producerade singeln On and On. Här blandas lysande låtskrivande med bombastiska trummor för att skapa ett maffigt intryck.

Lauv – 26 

Givetvis är Lauv en av veckans bästa släpp för mig. Innerligt och ärligt sjunger han om hur framgång har sina baksidor. Liksom alltid är produktionen minimal och de små elektroniska greppen subtilt gjorda för att skapa en intressant lyssning. 

Tove Lo – How Long 

Välkommen tillbaka Tove Lo! Även om det här är musik till en serie skulle det lika gärna kunna vara singeln från ett kommande album. Soundet är återigen synth-drivet och det känns som vi lämnat Sunshine Kitty bakom oss för att återigen äntra soundet som omfamnade Lady Wood

Johans Popfavoriter

Claptone – Queen of Ice (Pet Shop Boys remix)

Det slog mig hur mycket jag saknat en riktigt bra remix av Pet Shop Boys när jag hörde Queen of Ice som i original är gjord av Claptone. Lysande pop-remix med varma Lowe-synthar och som även kryddats med Tennants röst. Det är ju lite som julafton i väntan på nytt album med duon.

Kerstin Ljungström – Ex

Kerstin Ljungström har under många år skrivit och producerat låtar åt andra. När Kerstin nu äntligen debuterar är det med minnena från ett ex. Det är snyggt målat i produktion och fans av bland annat Eva Dahlgren och Lisa Nilsson borde (liksom jag) älska detta. Träffsäker pop med en text som borrar sig rakt in i hjärtat.

Merchant + John Taylor – Empty

Pulserande pop där Merchant lånat in självaste John Taylor från legendariska gruppen Duran Duran för att skapa en perfekt basgång. Nya singeln Empty är likt en söt popkaramell man vill suga på länge.

Tove Lo – How long

Bara den inledande synthen på How long skvallrar om att detta kommer att bli fantastiskt. När Tove Lo släpper How long från Euphoria-soundtracket är pop-drottningen på sin absoluta topp. Lysande refräng som garanterat kommer bli en klassiker innan året är slut.

Charli XCX + Riana Sawayama – Beg for you

När Charlie XCX lånar från September och hennes Cry for you vet man att alla stjärntecken står i någon form av linje för att popmirakel ska skapas. Det är precis det vi får på singeln Beg for you. För detta är var både överraskande och lysande.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.