Toys är en film från 1992 med Robin Williams i huvudrollen. Regin stod den Oscars-belönade Barry Levinson för, som bara några år tidigare tagit hem statyn för sin regi av filmen Rain Man.
Filmen i sig blev inte den stora kommersiella framgången för någon av de inblandade. Det blev en av det årets stora floppar där filmen spelade in långt under budgeten.
Det som jag gillade med filmen var dock musiken signerad inga mindre än Hans Zimmer och Trevor Horn. Jag är inte helt säker, men tror det är herrarnas första samarbete sedan deras gemensamma tid i The Buggles.

Följ på Apple Music

Soundtracket som tyvärr inte finns på någon streamingtjänst för tillfället innehåller så många bra låtar och artister. Bland annat hittar vi en specielversion av Frankie Goes To Hollywoods klassiker Welcome to the Pleasuredom kallad Into Battle Mix, samt låtar som framförs av Grace Jones, Enya och Tori Amos. För den som älskar Trevor Horn är soundtracket en enda lång festmåltid. Verkligen älskar detta soundtrack!

Främst älskade jag låten Closing of the year som framförs av duon Wendy & Lisa. Att det är just Trevor Horn som producerat låten hörs tydligt med det stora klockspelet, barnkör, syntharna och att Seal är med och sjunger låtens brygga.
Det är också en av de få nyårslåtar som jag vet existerar. För min del skulle jag dock säga att jag älskar Closing of the year mer än ABBAs Happy New Year. Inte för att ABBAs låt är direkt dålig, men den är ju ganska sönderspelad och Closing of the year är definitivt mer peppande som låt. För vem älskar inte när Horn ger oss extra allt i låtarna?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.