Toys är en film från 1992 med Robin Williams i huvudrollen. Regin stod den Oscars-belönade Barry Levinson för, som bara några år tidigare tagit hem statyn för sin regi av filmen Rain Man.
Filmen i sig blev inte den stora kommersiella framgången för någon av de inblandade. Det blev en av det årets stora floppar där filmen spelade in långt under budgeten.
Det som jag gillade med filmen var dock musiken signerad inga mindre än Hans Zimmer och Trevor Horn. Jag är inte helt säker, men tror det är herrarnas första samarbete sedan deras gemensamma tid i The Buggles.

Soundtracket som tyvärr inte finns på någon streamingtjänst för tillfället innehåller så många bra låtar och artister. Bland annat hittar vi en specielversion av Frankie Goes To Hollywoods klassiker Welcome to the Pleasuredom kallad Into Battle Mix, samt låtar som framförs av Grace Jones, Enya och Tori Amos. För den som älskar Trevor Horn är soundtracket en enda lång festmåltid. Verkligen älskar detta soundtrack!

Främst älskade jag låten Closing of the year som framförs av duon Wendy & Lisa. Att det är just Trevor Horn som producerat låten hörs tydligt med det stora klockspelet, barnkör, syntharna och att Seal är med och sjunger låtens brygga.
Det är också en av de få nyårslåtar som jag vet existerar. För min del skulle jag dock säga att jag älskar Closing of the year mer än ABBAs Happy New Year. Inte för att ABBAs låt är direkt dålig, men den är ju ganska sönderspelad och Closing of the year är definitivt mer peppande som låt. För vem älskar inte när Horn ger oss extra allt i låtarna?

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply