Abalone Dots består av Rebecka Hjukström , Sophia Hogman och Louise Holmer som alla är uppvuxna i Västervik.
”Det är ju inte världens största stad, så mina och Louises föräldrar har känt varandra jämt, medan Fia och jag var med i en musikal tillsammans.” berättar Rebecka från bilen när hon och hennes bandväninnor är på väg mot Göteborg för en spelning tillsammans med Kalle Moraeus och Lasse Kronér som just nu åker landet runt.
Gruppen bildandes 2003 i samband med tävlingen Musik Direkt och bandnamnet var ett förslag från Rebeckas far, som är konstnär och bland annat bygger gitarrer. De var nämligen tvungna att byta namn då originalnamnet Avalanche var upptaget.
-Just Abalone Dots (pärlemors prickar), är lägesmarkeringarna på en gitarr.

Favoriter Apple Music

Att det blev just country och bluegrass som tjejerna spelar kommer från det faktum att Rebecka och Louise är uppvuxna med den musiken i hemmet, medan Sophias grund var mer visor, blues och svensk folkmusik.
”Så det blev väl att vi slog ihop våra influenser i bandet.”

-Vad fick er att ställa upp i Melodifestivalen?

”Det hade ju gått tre år sedan vi hade släppt förra skivan. Under den tiden hade vi varit mycket i USA, så vi kände oss ganska bortglömda här hemma.” skrattar Rebecka.
”Det var med andra ord dels för att komma upp till ytan och visa oss. Sedan hade vi fått frågan om att vara med en del gånger, så vi skickade in några låtar och så valde de På väg . Vi tänkte att det kunde ju vara kul att testa detta innan vi dör, typ” Rebecka skrattar igen, med sitt härliga skratt och det är svårt att inte tycka om henne när hon målar upp svaren på frågorna.

-Varför valde ni att göra På väg på svenska när ni gjort allt annat på engelska?

”Under de turnéer vi haft i USA har publiken alltid efterfrågar låtar på svenska.
Så vi började skriva lite på svenska och när vi skulle skicka in till Melodifestivalen tyckte vi att det passade.”
Gruppen kommer dock inte att övergå helt till svenska på sina kommande skivor. Rebecka berättar att det kanske kan tänka sig göra en EP på svenska, eller göra som de gjort på sitt senaste album Chocolate & Cigarettes , att kasta in några svenska låtar.
”Det funkar ju så länge musiken håller ihop och det inte blir för spretigt.”

-Hur kom ni i kontakt med Ron Sexsmith? (Som sjunger tillsammans med tjejerna på låten Regrets ).

”Det var via gemensamma bekanta i slutskedet på skivan. Vi drog helt enkelt iväg ett mail med låten till honom och han tyckte det var bra. Så spelade han in sin del i Toronto och skickade över det till oss.
Sedan åkte jag över dit en helg och gjorde en musikvideo till låten, vilket var kul!”
Rebecka berättar att Sexsmith var en gammal idol från ungdomen, som hon hittat tillbaka till på senare tid och det ledde då till detta möte med den legendariska folksångaren.

Som sagt var tjejerna på väg mot Göteborg för sin spelning på Lorensbergsteatern tillsammans med Kalle Moraeus och Lasse Kronér när jag ringde dem.
En show som bjuder på mycket musik – så klart – men tjejerna får även visa upp sina komiska talang på scenen, vilket de inte gjort tidigare.

-Har ni fått mersmak av att göra mer komiska grejer efter detta?

”Ja, det har vi verkligen fått!
Vi funderar på hur vi ska kunna utveckla våra skådespelartalanger lite mer nu” säger hon och skrattar sådär härligt igen.

Lyssna på Abalone Dots:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011