Indierockbandet NEEDSHES är tillbaka i bloggen med singeln One Day, en drömska ode till att leva i nuet. Här får vi en episk komposition om att försöka bryta transen av att befinna sig i drömmar och framtid. Allt för ofta menar bandet att vi förstör för oss själva genom att jaga saker som inte hänt än.

”Jag försöker alltid sjunga om mänskligt beteende och om det som händer i världen och vad vi gör med den miljön vi lever i. Alla vet att vi gör det värre för varje dag. Jag gjorde därför låten som en påminnelse till mig själv, först och främst.”

NEEDSHES

Valet av att ha med en drake i låtens text säger sångaren är direkt talande till hans barndom. Uppvuxen i fattigdom var den enda leksaken just en draken byggd av pinnar och papper och på så sätt hade inte frontmannen i NEEDSHES möjligheten att ödsla tid på drömmar. Det enda fokuset var att hitta mat för dagen.

”Vi tror att det är bättre någonstans där vi kan vara. Den här refrängen är något som kan trösta dig när du är helt pank. Kanske inte den här gången, kanske nästa liv blir bättre. Vi klagar alltid, vi är alltid olyckliga. Det finns alltid något du inte kan få. Och världen är orättvis.”

NEEDSHES

Låten är fem minuter lång och pendlar mellan hopplöshet, förtvivlan, styrka och självinsikter. Produktionen väver in allt från akustiskt piano till rock-trummor och distade gitarrer. Med många tempoväxlingar och olika segment skapar NEEDSHES en alldeles unik låt som får en att vilja gråta men samtidigt ta tag i livet. Därtill bjuds vi på lysande sång från bandets frontman, helt klart en riktigt stark låt. Singeln kommer även med en vacker kollage-animations video som ni ser här!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply