Indierockbandet NEEDSHES är tillbaka i bloggen med singeln One Day, en drömska ode till att leva i nuet. Här får vi en episk komposition om att försöka bryta transen av att befinna sig i drömmar och framtid. Allt för ofta menar bandet att vi förstör för oss själva genom att jaga saker som inte hänt än.

Popmuzik Popcast

”Jag försöker alltid sjunga om mänskligt beteende och om det som händer i världen och vad vi gör med den miljön vi lever i. Alla vet att vi gör det värre för varje dag. Jag gjorde därför låten som en påminnelse till mig själv, först och främst.”

NEEDSHES

Valet av att ha med en drake i låtens text säger sångaren är direkt talande till hans barndom. Uppvuxen i fattigdom var den enda leksaken just en draken byggd av pinnar och papper och på så sätt hade inte frontmannen i NEEDSHES möjligheten att ödsla tid på drömmar. Det enda fokuset var att hitta mat för dagen.

”Vi tror att det är bättre någonstans där vi kan vara. Den här refrängen är något som kan trösta dig när du är helt pank. Kanske inte den här gången, kanske nästa liv blir bättre. Vi klagar alltid, vi är alltid olyckliga. Det finns alltid något du inte kan få. Och världen är orättvis.”

NEEDSHES

Låten är fem minuter lång och pendlar mellan hopplöshet, förtvivlan, styrka och självinsikter. Produktionen väver in allt från akustiskt piano till rock-trummor och distade gitarrer. Med många tempoväxlingar och olika segment skapar NEEDSHES en alldeles unik låt som får en att vilja gråta men samtidigt ta tag i livet. Därtill bjuds vi på lysande sång från bandets frontman, helt klart en riktigt stark låt. Singeln kommer även med en vacker kollage-animations video som ni ser här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.