Tomas Rimeika fortsätter med sina hyllningslåtar om Värmland, dess natur och människorna som bor där. Första låten var ju Säffle, som då var en svensk version på låten som Tomas tidigare spelat in med sitt band The Rhymes. Nu vänder artisten blicken mot Djupviken som ligger vid Harefjorden strax norr om Säffle.

SVT Auktionssommar gjorde sommaren ’19 ett program vid Hammarsjö, en gård vid Harefjorden med utsikt över berg och dalar. Ingen har skrivit musik om denna plats, men jag blev kär i den, så jag skrev en melodi om att kasta sig i och följa med. Pandemin lärde mig att vi aldrig kan kontrollera allt, utan att vi måste kunna släppa taget och lita på att det kommer bli bra till slut.”

Låten är vackert vemodig när den framförs med ett snyggt stråkarrangemang och vid Tomas sida hör vi Malin Axelsson som här blir hans duettpartner.

Djupviken sjunger jag tillsammans med Malin Axelsson, en fantastisk sångare och dansare som är en förebild för mig. Det är en ära att få sjunga duett med henne.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.