10

På An Evening With Silk Sonic har samtida soulfunk-legenderna Bruno Mars och Anderson .Paak extraherat allt från sin framgångsformel. Albumet bär bara på nio låtar och varar i drygt en halvtimme, men det behövde inte vara mer än så. Nu får vi var och en väldigt starka låtar utan fillers som var och en lyckas fördjupa oss i Silk Sonics underbara värld på sitt eget sätt. Det hela hänger ihop så löjligt bra vilket gör att .Paak och Mars skickar ut ett sista minuten-bidrag till årets album. Fullpoängare! 

  • User Ratings (1 Votes) 10

Att Bruno Mars och Anderson .Paak gillar att skämta med varandra är något vi ser lysa klart både i musiken och på deras sociala medier. De verkar alltid vara bus på gång och de båda verkar förbli barn för evigt, men det finns ett faktum som aldrig går att skämta bort och det är Silk Sonic. År 2017 var .Paak supporterakten för Mars 24K Magic-turné och någonstans där började discobollen rulla, något som idag resulterat i ett fullfjädrat album. Även om An Evening With Silk Sonic är en något uppumpad nick till och karikatyr av soul-funkens danssteg, pastellkostymer och glitter kan vi inte förneka att herrarna har gjort ett sant konstverk. 

Svensk Pop

För att stärka resan in i det förflutna tog Silk Sonic hjälp av soul- och funkikonen Bootsy Collins. Det är därför ingen överraskning att hans röst är med på introt till skivan. ”Gubbar, jag hoppas att ni har något i er kopp / Och damer? Var inte rädd för att er till scenen / För att lyssna till ett band som jag döpte till Silk Sonic’”. Varefter .Paak och Mars fördjupar allt i en värld full av glittriga jackor, rödrosa solglasögon och sensuella rytmer. Stjärnorna glittrar kristallklart på himlen när albumet inleds me Leave The Door Open som utan att göra hela ljudet för corny, förtrollar lyssnaren.

Kylig sensualitet är ett tema som utbreder sig på albumet An Evening With Silk Sonic varefter jag lyssnar. Särskilt på låtar som After Last Night, vilket för tankarna till en mysiga sensommarkväll och flörtig atmosfär. Exakt den här typen av låtar är vad vi kan komma att förvänta oss från Bruno Mars på albumet och lyckas hålla en fascinerad, men efter ett tag får man en känsla av att det får hända något mer. Lyckligtvis är både Bruno Mars och Anderson .Paak kända över hela världen för att leverera spännande och energiska shower, och det elementet lyckas de definitivt få in på plattan 

Utan tvekan är såret Fly As Me en av de coolaste låtarna vi hört det senaste året. Exakt vad jag kan förvänta mig av Anderson .Paak som kommer fram och spelar ut sina förmågor som frontfigur med sin fingertoppskänsla för melodier och prat-sång. Ackompanjerad av en basgång som får vem som helst att gå igång, en god portion cowbell, congas och trumpeter samt Bruno Mars fantastiska röst som bakgrundssång. Ger duon en av de bästa låtarna 2021. Därefter fortsätter de surfa på samma våg genom 777. Paak ger oss en rejäl show bakom sina trummor och bongos och dessa två låtar är två gigantiska höjdpunkter som gör hela albumet komplett.  

Efter det souliga stoppet på roller skate discot Skate och den plötsliga temperaturexplosionen på  Smokin Out The Window får vi avnjuta ett fint dessertvin på avslutningsspåret Blast Off. Under knappt fem minuter presenteras vi för en sista runtur genom An Evening With Silk Sonic, inklusive ett riktigt läckert gitarrsolo. Den första skapelsen av samtida soulfunk-legenderna Bruno Mars och Anderson .Paak blir på så sätt faktiskt perfekt och över förvänta på alla möjliga sätt. Albumet bär bara på nio låtar (varav en är ett intro) och varar i drygt en halvtimme, men det behövde inte vara mer än så. Något jag absolut inte menar på ett dåligt sätt, för amerikanerna har bokstavligen extraherat allt från sin framgångsformel, så en längre skiva kan ha varit lite för mycket av det goda. Nu får vi var och en väldigt starka låtar utan fillers som var och en lyckas fördjupa oss i Silk Sonics underbara värld på sitt eget sätt. Det hela hänger också ihop fint, vilket gör att .Paak och Mars skickar ut ett sista minuten-bidrag till årets album. Fullpoängare! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.