Din kropp, ditt val. Detta sänder Londonbaserade artisten Salt Ashes ett tydligt budskap om i Body Says. Med sin mörka syntpop- och kärlek till elektroniska arrangemang släpper även artisten sitt andra album Killing My Mind. Ett album som utforskar alla relationer i hennes liv, inklusive patriarkatet. Här skapar Salt Ashes en häftig kombination av snygg men politiskt laddad pop.

”Det är en resa genom de senaste åren så det känns väldigt personligt och givande…Jag måste stoppa mig själv från att gråta ibland eftersom vissa av ämnena fortfarande är väldigt råa. Men jag älskar det. Det får mig att veta att jag verkligen skrev från hjärtat.”

Salt Ashes

Med Giorgio Moroder-inspirerade synthar, ett pulserande beat och Salt Ashes kristallklara sång är Body Says inget mindre än episk. 

”Jag skrev det här låten med min producent Louis, vilket var en mycket upplyftande upplevelse att skildra kvinnligt perspektiv. Det var intressant att se hur han förstod kampen för kvinnor utan att jag ens sa något. Jag vill att den här låten ska stärka människor men vill också bara dansa.”

Salt Ashes

Hela albumet skrevs tillsammans med producenten Louis Souyave under höjden av lockdown, en process som artisten säger hjälpte henne att komma igenom alla ångest. Inspiration har hämtats från några av artistens favoritlåtar och band från 80-talet. Fokusspåret Body Says hör ni här!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.