En hymn för att känna sig bekväm i sin egen hud oavsett sexualitet, preferenser, vikt eller kroppsform. Det är vad Estella Dawn ger oss i sin indierock singel Vixen. Attityden är påtaglig och de vassa elgitarrerna förstärker den förföriska och frisläppta känslan artisten vill förmedla. 

Favoriter Apple Music

”Jag tror att det finns en stor press på människor att presentera sig själva på ett ordentligt och socialt acceptabelt sätt. På grund av detta känner människor ofta ett behov av att dölja sina sexuella önskningar. Ibland känner man sig bara trygg för att verkligen uttrycka sig i garderober eller underjordiska miljöer.” 

Estella Dawn

Med en melodi som känns snudd på farlig är det uppenbart att Estella Dawn helt enkelt tröttnat på stereotyper och normer. Hon är här för att sprida ett budskap om att äga hela sig själv och sitt uttryck. Artisten fortsätter:

”En självsäker kvinna definieras ofta som bossig eller bitchig och att prata om sex eller visa upp sin kropp öppnar dörren för världen att kritisera din moral. Jag skrev Vixen som ett sätt att släppa min egen rädsla kring min kropp och min sexualitet. Folk sexualiserar mig hela tiden, det är min kropp så varför kan jag inte få bestämma? Jag har kommit till en plats där jag inte längre vill censurera mig själv. Livet är för kort för att inte ta det man vill ha av det.” 

Estella Dawn tar tydlig ställning för hur hon vill ha sitt liv och troligtvis inspirerar låten många andra. Vixen är packad med ett explosivt budskap och snyggt slimmad produktion, ni hör den här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.