Vi känner henne under alias som Säkert! och Hello Saferide men på nya skivan blir hon Annika Norlin även som artist. Först ut från albumet Mentor är det dubbelsingeln Hydra och Pengar. Den ena på svenska, den andra på engelska, ett upplägg som gäller albumet i stort.

”Att det blev hälften på svenska och hälften på engelska beror mest på att jag nog skrev texter på bägge språken till de flesta låtarna, sedan tog jag det jag tyckte blev bäst. Tidigare har jag varit idédriven: ”Nu ska jag göra en sådan här skiva”. Den här gången fanns ingen övergripande tanke, snarare en låt för låt-känsla, lite som ett blandband.”

Annika Norlin om låten Hydra:

”Jag såg en halv dokumentär om Leonard Cohens liv på Hydra. Blev så jävla avundsjuk. Det var vin och sol och konsten framför allt. Såg ner på mina pandemibyxor. Om jag hade tagit mig själv på allvar som en konstnär på sextiotalet, tänkte jag. Hur bra hade jag skrivit då.

Annika Norlin om låten Pengar:

”Under pandemin tog jag det lugnare än jag gjort på mycket länge. Jag började drömma bakåt i tiden, ovanligt för mig som annars bara vill framåt framåt. Jag drömde om tiden när jag bodde i Stockholm i början av 2000-talet. Gick på klubbar och spelningar. Stod utanför ringen och såg att de skrattade därinne, och jag tänkte att om jag också skrattar nu kanske det verkar som att jag TILLHÖR.

Ni hör båda singlarna här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.