Vi känner henne under alias som Säkert! och Hello Saferide men på nya skivan blir hon Annika Norlin även som artist. Först ut från albumet Mentor är det dubbelsingeln Hydra och Pengar. Den ena på svenska, den andra på engelska, ett upplägg som gäller albumet i stort.

Svensk Pop Apple Music

”Att det blev hälften på svenska och hälften på engelska beror mest på att jag nog skrev texter på bägge språken till de flesta låtarna, sedan tog jag det jag tyckte blev bäst. Tidigare har jag varit idédriven: ”Nu ska jag göra en sådan här skiva”. Den här gången fanns ingen övergripande tanke, snarare en låt för låt-känsla, lite som ett blandband.”

Annika Norlin om låten Hydra:

”Jag såg en halv dokumentär om Leonard Cohens liv på Hydra. Blev så jävla avundsjuk. Det var vin och sol och konsten framför allt. Såg ner på mina pandemibyxor. Om jag hade tagit mig själv på allvar som en konstnär på sextiotalet, tänkte jag. Hur bra hade jag skrivit då.

Annika Norlin om låten Pengar:

”Under pandemin tog jag det lugnare än jag gjort på mycket länge. Jag började drömma bakåt i tiden, ovanligt för mig som annars bara vill framåt framåt. Jag drömde om tiden när jag bodde i Stockholm i början av 2000-talet. Gick på klubbar och spelningar. Stod utanför ringen och såg att de skrattade därinne, och jag tänkte att om jag också skrattar nu kanske det verkar som att jag TILLHÖR.

Ni hör båda singlarna här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011