Vi känner henne under alias som Säkert! och Hello Saferide men på nya skivan blir hon Annika Norlin även som artist. Först ut från albumet Mentor är det dubbelsingeln Hydra och Pengar. Den ena på svenska, den andra på engelska, ett upplägg som gäller albumet i stort.

Popmuzik Popcast

”Att det blev hälften på svenska och hälften på engelska beror mest på att jag nog skrev texter på bägge språken till de flesta låtarna, sedan tog jag det jag tyckte blev bäst. Tidigare har jag varit idédriven: ”Nu ska jag göra en sådan här skiva”. Den här gången fanns ingen övergripande tanke, snarare en låt för låt-känsla, lite som ett blandband.”

Annika Norlin om låten Hydra:

”Jag såg en halv dokumentär om Leonard Cohens liv på Hydra. Blev så jävla avundsjuk. Det var vin och sol och konsten framför allt. Såg ner på mina pandemibyxor. Om jag hade tagit mig själv på allvar som en konstnär på sextiotalet, tänkte jag. Hur bra hade jag skrivit då.

Annika Norlin om låten Pengar:

”Under pandemin tog jag det lugnare än jag gjort på mycket länge. Jag började drömma bakåt i tiden, ovanligt för mig som annars bara vill framåt framåt. Jag drömde om tiden när jag bodde i Stockholm i början av 2000-talet. Gick på klubbar och spelningar. Stod utanför ringen och såg att de skrattade därinne, och jag tänkte att om jag också skrattar nu kanske det verkar som att jag TILLHÖR.

Ni hör båda singlarna här i bloggen! 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.