Med en förkärlek till artister som AJR och Jon Bellion blir det helt omöjligt för mig att inte älska vancouver-baserade duon RYYZN. Nu mera står de på egna ben och släpper äntligen singeln Descriptions helt independent. Tagen från en serie av låtar skrivna under en utmaning att göra 85 produktioner på 85 veckor. Handlar singeln om att vara kär, men att inte vara lika bra på att uttrycka sig i relationen som ens partner. Tillhörande musikvideo är filmad, regisserad och producerad av duon själva och kommer släppas en vecka efter release. 

Med stora dans-drivna synthar och maffiga trummor skapar RYYZN en oförglömlig lyssningsupplevelse som griper tag i en omedelbart. Texten är ärlig och pop-influenserna tydliga, med en kommersiell gångbarhet som gör låten klippt och skuren för radio. 

Rädsla för engagemang och att lägga all sin tillit i någon annan är direkt talande till dagens generation. Således kan många känna igen sig i texten och den energifylld melodin. Trots sin melankoliska innebörd lyckas alltså RYYZN skapa en upplyftande låt som förhoppningsvis kan skingra molnens tvivel och hjälpa folk att se klart. Jag hör i alla fall den här låten eka på en stor arena.

RYYZN består av David York och Jessie Elias som tillsammans skapat musik med med över 10 miljoner lyssningar. Frågar ni mig kommer nya låten nå dessa siffror själv. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.