Med ena foten i svenskt jazz- och visarv och andra i modern pop tar Natalie Lindh ett grepp som ingen annan. Unikt och självklart skildrar hon historier som gör att vi som lyssnare vill veta mer om artisten där bakom. Nyligen släpptes singeln Ett svin som markerar den första från en kommande EP betitlad Kära dagbok. Den aktuella singeln kastar om berättarperspektivet och olikt många andra låtar om brusten kärlek skildras ”svinets” perspektiv. Stort pluspoäng för det! 

När Nathalie talar om låten säger hon att man ibland behöver vara just ett svin för att veta vart man har varit och är påväg. Med andra ord sänds här ett budskap om att inte be om ursäkt för vem man är och rättmätigt så. Organiskt hållen produktion förenas med Natalies mjuka stämma och fullkomligt lysande vibrato. Utrustad med en sylvass penna känns det här som ett oroligt lovande artistprojekt. 

Vem är Natalie Lindh då? Född och uppvuxen i Torslanda valde artisten för närmare fem år sedan att flytta till huvudstaden och följa musikdrömmen. Hennes musikaliska rötter sträcker sig till legender som Monica Zetterlund, Lisa Ekdahl och Cornelis Vreeswijk. Musiken har varit ständigt närvarande och första uppträdandet för publik skedde redan på lågstadiet. 

Kommande EP kommer successivt släppas med två månaders mellanrum. Här ryms låtar som pendlar mellan pop, jazz, blues men även punk. Soundet har hon lekt fram tillsammans med producenten och låtskrivaren Anthon Johansson som även spelar alla instrument. Med tanke på resultatet känns det som en klockren duo. Ni hör den nya singeln Ett svin här! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.