Svenska superduon Smith & Thell släppte i vintras sitt andra album Pixie’s Parasol. Nu, åtta månader senare, släpper duon titelspåret som alltså inte var med på själva albumet.
På singeln Pixie’s parasol får vi ösig folkrotad indiepop med starka melodier. Att just melodierna lyser som starkast kan ha att göra med det faktum att duon är bland de bästa i Sverige på att skriva musik till sig själva och andra.

Pixie’s parasol är ett rop till våra fans, vårt sätt att säga att vi alla tillsammans är i denna vackra röra som kallas livet. Vi får meddelanden från människor varje dag som berättar om sin kamp och hur viktig musik är för dem när de försöker bli hela, och det här säger vi, vi hör dig. Det här är en låt om att befinna sig i samma rum som andra människor men ändå känna att du är helt ensam. Om att se och uppleva samma saker som andra men att känna att du ser allt genom en grå lins. Att känna att det aldrig räcker till och att söka efter lycka på destruktiva platser.“

Maria Smith

År 2016 kom genombrottet med Statue men de senaste två åren tycker i alla fall jag att de fullkomligt öst ur sig radiohit efter radiohit. Nyckeln till det starka samarbetet kanske grundar sig i det faktum att de en gång var ett kärlekspar. Något vi även hör dem reflektera kring i låten Radioactive rain. Jag kan ärligt säga att det inte finns någon på den svenska marknaden som gör det så bra som Smith & Thell. Det andas internationell klass och jag förstår att USA flera gånger blickat åt deras håll. Ni hör låten Pixie’s parasol här!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.