Oftast brukar vi boxa in oss i att vara en person som röjer på dansgolvet eller hänger i baren. Rymdpojken är killen som hänger i baren, men med nya singeln Jag Kan Inte Dansa gör han dock ett storstilat försök till att bjuda upp. Lyckas han? Absolut! Låten inleds svävande men när beatet kommer in får vi ett tempo som faktiskt gör det svårt att stå still. Ärligt bekänner artisten att han absolut inte kan dansa men en viss person får honom att utmana och testa saker han aldrig vågat förut.

”Jag har aldrig varit en nattklubbsperson utan alltid föredragit en sunkig bar framför ett dansgolv. Men under pandemins restriktioner har till och med jag längtat efter att få gå ut och ful-dansa. Det var i den längtan som låten kom till. I ärlighetens namn fick jag även flashback till ungdomen och den totala ångest som kunder uppstå när man på skoldiskot skulle jobba upp nog med mod för att bjuda upp ens crush. När jag var liten och gick på disco hade Daddy DJ den absolut största låten på skoldiscot, så jag får alltid en emotionell känsla när jag hör musiken”.

Rymdpojken

Precis så som kärleken är ändrar vi oss ofta till det bättre för någon annan. Det här fångar Rymdpojken utmärkt och jag tycker låten både är catchy och bland det starkaste han släppt. Referenserna till skoldisco och Daddy DJ får även mig att bli nostalgisk.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.