Vi får hitta ett nytt ord för atmosfäriskt när Joe Dolman ger oss balladen Strangers. Innerlig och hjärtlig sång varvas med storartad produktion för att uppnå maximal gåshuds-effekt. Sången ligger ultra-krispig och långt fram i lurarna när Joe utforskar frågeställningen ”Vad hade hänt om?” i en nu mera avslutad relation. Kanske hade skadan efter uppbrottet varit mindre för båda om de hade förblivit främlingar? Ett resonemang Dolman antagligen inte kommer få någon klarhet i. 

Från att uppträda på pubar till turnéer i Storbritannien har Joe byggt ett rykte för att skapa ärliga, relaterbara låtar. Släppet av hans EP Honesty & Apologies höjde ribban för sångaren och markerade ett avgörande skifte i hans låtskrivande.

Frågar man Joe Dolman vad han älskar mest med att vara musiker så berättar han:

”…oavsett om det är att uppträda, producera eller skriva – för sig själv eller för andra – han är glad att få vara med och få bra musik att hända. ”Jag vill bara göra musik jag är stolt över”

Joe Dolman

Efter att ha tillbringat större delen av det senaste året med att skriva musik till sig själv och andra är det dags för Joe att dela sin egen musik igen. Heavyweight EP släpps i januari 2022.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.