Elektropop med skönt driv och tunga beats. Det är vad tvillingduon Ivy Nord bjuder oss på när de här släpper singeln Lucid dreaming. Med mjuk nästan lite drömliknande sång skapar de en spännande kontrast mellan det elektroniska och det organiska. Resultatet är något som man euforiskt vill dansa till natten igenom. Det är verkligen en låt som skapar känslan av pulserande neon och fullt dansgolv. Älskar!

Apple Music

Ivy Nord består av Sara och Matilda Hesslind som ursprungligen kommer från Göteborg men som numera bytt västkusten mot Stockholm. Duon debuterade i somras med singeln Bitter sweet som de släppte tillsammans med DJ duon EMMA/EMMY.

Lucid dreaming är skriven av duon tillsammans med Hilda Lindstedt och Adam Abrahamsson. Det är även Adam som producerat låten.
Om arbetet med den nya singeln berättar Sara för bloggen:

“Det var magiskt att få skriva Lucid dreaming. Vi möttes alla i studion tidigt en lördagsmorgon och började prata om hur vi egentligen mådde. Jag hade nyligen upplevt en svår period av att inte känna mig tillräcklig i en komplicerad relation. Den känslan blev grunden och inspirationen till låten. Hela processen var som en livsbejakande läkande terapi. Det hoppas vi kunna dela med oss av till er som lyssnar”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.