Retro-synthar och omedelbara hooks med atmosfärisk sång välkomnar oss in i Speed ​​of Light. Här får vi en nostalgisk resa tillbaka till 80-talet som både är uppfriskande och upplyftande. Mötet mellan två kontinenter kanaliserat av Habitat Canada och Druzy får det att fullkomligt slå gnistor i låten. Utan att veta allt för mycket om producenten Habitat Canada verkar han ha en talang för att föra samman flera olika genrer som krokar ner i snabba rytmer och starka hookar. 

Tittar vi på målsättningen med artisteriet så är det att få sorgliga robotar att dansa. Detta nås genom att kombinera lugna melodier med aviga refränger samt disco-inspiration. Med ena foten i det förflutna ämnar Habitat Canada skapa en vision för framtiden i nuet. Även om bilar ännu inte flyger kan musiken få en att sväva menar artisten. 

Själv rubricerar producenten sin musik som en elektronsik indie-fest för öronen. Visuellt hämtas inspiration från Montreal och Expo 67. Sedan 2021 års debut har Habitat Canadas låtar tagits väl emot av taste-makers över hela världen och han landade på ett brett utbud av spellistor och tidskrifter efter utgivningen av sina föregående singlar. Ni hör Speed ​​of Light här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.