Retro-synthar och omedelbara hooks med atmosfärisk sång välkomnar oss in i Speed ​​of Light. Här får vi en nostalgisk resa tillbaka till 80-talet som både är uppfriskande och upplyftande. Mötet mellan två kontinenter kanaliserat av Habitat Canada och Druzy får det att fullkomligt slå gnistor i låten. Utan att veta allt för mycket om producenten Habitat Canada verkar han ha en talang för att föra samman flera olika genrer som krokar ner i snabba rytmer och starka hookar. 

Skicka in din musik

Tittar vi på målsättningen med artisteriet så är det att få sorgliga robotar att dansa. Detta nås genom att kombinera lugna melodier med aviga refränger samt disco-inspiration. Med ena foten i det förflutna ämnar Habitat Canada skapa en vision för framtiden i nuet. Även om bilar ännu inte flyger kan musiken få en att sväva menar artisten. 

Själv rubricerar producenten sin musik som en elektronsik indie-fest för öronen. Visuellt hämtas inspiration från Montreal och Expo 67. Sedan 2021 års debut har Habitat Canadas låtar tagits väl emot av taste-makers över hela världen och han landade på ett brett utbud av spellistor och tidskrifter efter utgivningen av sina föregående singlar. Ni hör Speed ​​of Light här. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011