Duon Boyzlife släpper sin singel The One och passar även på att meddela att ett album förväntas släppas våren 2022. 

Påverkade av musiken som duon växte upp med är The One ett stormande 80-tals pop-rock-influerat spår. Vi får skimrande gitarrer, organiska trummor och den där retro-känslan som kastar en rakt tillbaka till stordagarna av Westlife och Boyzone. Bland låtskrivarna finner vi bland annat Guy Chambers som arbetat med Robin Williams och Kylie Minogue. 

Med den nya singeln markeras en tydlig omställning vad gäller sound och orginalmaterial. Efter duons enormt framgångsrika debutalbum Strings Attached inspelat med Royal Philharmonic Orchestra. Har de rest Storbritannien runt med sina tolkningar av #1 låtarna från Boyzone och Westlife. Nu är det dock poprock som gäller.

”Keith och jag växte upp på 80- och 90 -talet, ljudet från den tiden var det som fick oss att vilja vara musiker i första hand. När vi först började prata om att göra den här skivan som Boyzlifes första studioalbum, pratade vi naturligtvis mycket om dessa influenser och har älskat att föra in dessa välbekanta ljud i våra studiosessioner och på den här skivan. ”

Boyzlife

Vilka är Boyzlife då? Jo, supergruppen som bildats av kompisar Keith Duffy och Brian McFadden som tidigare dök upp som medlemmar i 90- och 00 -talets boybanden Boyzone respektive Westlife. Kanske kan den nya musiken rent av upprepa framgången som killarna haft på var sitt håll. Det väcker i alla fall liv i min boyband-ådra, fast ger ändå en lite rockigare twist.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.