Svenska Periferi bestående av fyra polare i 20-års åldern är tillbaka med Dö Lycklig. Senast bloggen skrev om gruppen släppte de låten 16 År och nu droppar de alltså andra singeln för året. Hiphopsoundet är där, men den här gången har killarna skruvat upp funken ytterligare en nivå. Från första stund får vi svängiga rytmer som i kombination med klockrent rytmiserad rap skapar ett oemotståndligt gung. Smart nog bryter Periferi refrängen med en mer traditionell pop-melodi för att skapa den där perfekta kombinationen av sockersöt hookig refräng och något mer salta verser. Rena rama kulinariska upplevelsen det här! 

Med text som speglar en oskyldig och nostalgisk barndomskärlek samt tydlig basgång som kan få varenda soul-älskande farbror att gunga med. Är Dö Lycklig uppfriskande och lovar gott för gruppen som verkligen börjar sätta sitt namn på den svenska hiphop-scenen. Närmaste referensen blir troligtvis Tjuvjakt, men till min förtjusning särskiljer sig Perferi med sitt val av inspiration från 70-tals soul och funk. 

Såhär säger killarna själva om låten: 

”Låten utspelar sig i den fasen i många unga killars liv där “tjejbaciller” var ett vardagligt uttryck. Men sedan inleds en period där intresset för kärlek blir för stor att känslor som man länge förtryckt inte längre går att hålla tillbaka. Detta är i grund och botten vad låten handlar om. Personen vars perspektiv vi sätter oss in i går igenom alla dem stadierna av ung kärlek. Från det första ögonkastet i korridoren till total hjärtekross.” 

Periferi

För att ta allt till nästa nivå har Periferi även spelat in en otroligt charmig video som förstärker alla känslor som de vill förmedla genom texten. Här får vi följa den där oskyldiga mellanstadie-kärleken som jag tror många av oss känt. Det levereras massiva throw-backs och retro-vibbar, kolla själva! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply