Svenska Periferi bestående av fyra polare i 20-års åldern är tillbaka med Dö Lycklig. Senast bloggen skrev om gruppen släppte de låten 16 År och nu droppar de alltså andra singeln för året. Hiphopsoundet är där, men den här gången har killarna skruvat upp funken ytterligare en nivå. Från första stund får vi svängiga rytmer som i kombination med klockrent rytmiserad rap skapar ett oemotståndligt gung. Smart nog bryter Periferi refrängen med en mer traditionell pop-melodi för att skapa den där perfekta kombinationen av sockersöt hookig refräng och något mer salta verser. Rena rama kulinariska upplevelsen det här! 

Nordiska Favoriter

Med text som speglar en oskyldig och nostalgisk barndomskärlek samt tydlig basgång som kan få varenda soul-älskande farbror att gunga med. Är Dö Lycklig uppfriskande och lovar gott för gruppen som verkligen börjar sätta sitt namn på den svenska hiphop-scenen. Närmaste referensen blir troligtvis Tjuvjakt, men till min förtjusning särskiljer sig Perferi med sitt val av inspiration från 70-tals soul och funk. 

Såhär säger killarna själva om låten: 

”Låten utspelar sig i den fasen i många unga killars liv där “tjejbaciller” var ett vardagligt uttryck. Men sedan inleds en period där intresset för kärlek blir för stor att känslor som man länge förtryckt inte längre går att hålla tillbaka. Detta är i grund och botten vad låten handlar om. Personen vars perspektiv vi sätter oss in i går igenom alla dem stadierna av ung kärlek. Från det första ögonkastet i korridoren till total hjärtekross.” 

Periferi

För att ta allt till nästa nivå har Periferi även spelat in en otroligt charmig video som förstärker alla känslor som de vill förmedla genom texten. Här får vi följa den där oskyldiga mellanstadie-kärleken som jag tror många av oss känt. Det levereras massiva throw-backs och retro-vibbar, kolla själva! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.