I slutet av April släppte Elias Kronblad från Kalmar debutsingeln Gråa tårar. En emotionell indiepoplåt att tappa greppet om en person som står en nära och som framförs med samma känsla i rösten som de tidiga låtarna med Håkan Hellström.

Nu är det äntligen dag för Elias att följa upp låten med EP:n Rosa lyser starkare än grått. Här samlar sångaren fyra spår allt som allt, och inleds med ovan nämnda Gråa tårar för att följa upp av den nya låten Allt lyser rosa. Att färgerna grått och rosa är med i titeln är inte så konstigt. De två låtarna följer varandra och låt nummer två handlar om att hitta tillbaka till en person man tappat greppet om. Här är känslan mer upplyftande och produktionen mer synthig, vilket jag uppskattade.

Innan outrot levererar Elias en fint avskalad tolkning av Klara Kellers låt Hellre ingen alls än misslyckad från i fjol. Tycker det alltid är snyggt när en man tolkar en låt som i original framfördes av en kvinna. Det ger oftast en ny dimension till både texten och låten.

Låtarna på Rosa lyser starkare än grått är alla producerade av Albert Jacobsson och du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply