Att släppa en dubbelsingel känns allt mer sällan förekommande. Men producenten, låtskrivaren, artisten och bildkonstnären Pluto Jonze gör just detta igenom New Morning High och Rumschpringe. Här bjuder han på två låtar från sitt kommande album som precis som singlarna representerar ett alternativt elektroniskt, pianodrivet indiepop sound. 

”Jag hade precis sett dokumentären om Amish Rumschpringe, och för mig är den här låten en reflektion av något som händer i det vanliga samhället när man växer upp. Samtidigt såg jag många andra artister som jag hade turnerat eller samarbetat med och insåg att processen är något som händer hela tiden i livet. Utveckling. På gott och ont. Konstnärligt, romantiskt. Och hur gör man för att förbli grundad och känna att man är kvar i nuet? ”

Pluto Jonze

Mysigt stökig produktion möter oss i den bitvis organiskt, bitvis elektroniskt producerade låten Rumschpringe. Frågeställningen som återkommer är om sångaren kommer bli ihågkommen. ”Will you remember me?” upprepas som ett mantra till glittrande synthar och glatt lirat piano. 

År 2021 släpps Plutos efterlängtade andra album Awe. Skrivet vid pianot frångår artistin sina tidigare gitarr-drivna låtar och levererar en dröms ljudbild. Här blandas influenser från kompositörer som Debussy och Erik Satie med indie psych likt Unknown Mortal Orchestra och Beck

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.