Sannia dissar rikemanstjejerna som istället för att lyfta andra kvinnor drar ner dem för att nå toppen. Med en krispigt distad indierock produktion tar artisten tydlig ställning för hur hon anser att kvinnor är starkare tillsammans. Låten Sad Rich Girls är urladdning av energi mot tjejer som Paris Hilton, Lindsay Lohan, Mariah, Nicki, Kourtney och Khloé. Ja, ni förstår vilken typ av personlighet som målas upp i låten i och med dessa exempel. 

”Jag började med att ta några paparazzi-bilder från tidigt 2000-tal och även kändisklipp för att sedan sy ihop introt och avslutning på min hemmagjorda demo till den här låten. Jag ville verkligen fånga den där Paris Hilton-eran med reality-TV”

-SANNIA

Med en närvarande och rå röst hör vi hur artisten vädjar till en mer autentisk verklighet där vi ser bortom ytan. Då instrumenteringen är så pass ”hårt” dragen matchar den känslan i låten perfekt. Den organiska refrängen med skråliga trummor och elgitarrer kompletterar verkligen det ställningstagande Sannia gör här.  

År 2018 kom debutsingeln som presenterade artisten för världen i år kommer debut-EPn som arbetats på länge. Men fram tills dess lyssnar vi in Sad Rich Girls. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.