Schack matt, game over eller spelet är slut. Oavsett rubricering kommer vi alla till en punkt när vi känner att vi fått nog. Diana Goldberg är tydlig i sin låt Game Over. Hennes relation är från och med nu finito. Nya singeln beskriver hur två individer växer isär och istället väljer att prioritera sig själva. Men trots den klara övertygelsen är faktiskt berättelsen fiktiv. Och Diana Goldberg gör sitt bästa för att spela rollen som den hjärtekrossade som nu tar tillbaka makten över sig själv. 

”Låten är ett sätta tillbaka empowerment hos den personen som försummats i förhållandet. Det är som att om man fortsätter att bråka om samma saker och man inte har något gemensamt längre och resultatet är ”game over” för båda. Varje låt jag skriver kommer från mitt personliga liv på något sätt, eftersom jag känner saker mer intensivt än de är. Med den här låten var jag skådespelerska för låtskrivarprocessen, men känslorna var fortfarande desamma; Jag satte dem bara i ett nytt sammanhang.”

Diana Goldberg

Game Over är den senaste från Goldberg som inte bara spär på sångarens signatursound utan även presenterar nya inslag av samplingar, ad libs och spännande tillägg i mixen. Även om hon aldrig skriver med referenser i åtanke utan snarare faktiska känslor, finns det i just nya singeln massa små finesser att finna. Artisten fortsätter ett av sina absolut starkaste år sin neo-soul-sång och 80-tals inspirerade musik som har genererat mediaexponering i några av de största tyska tidningarna och radiokanalerna. Därtill även en hel del adds på diverse listor.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.