Atmosfäriskt, beat-driven pop skriven tillsammans med en av medlemmarna i Clean Bandit. Exakt det får vi i Tom Kings singel Freedom. Den 19-åriga artisten lovar en lysande framtid med sin tredje singel och förbereder inför släppet av debut EP:n Confessions of a Lonely Heart. Här är det soul och storartade körer som står i fokus. Tom Kings röstnärvaro är lika självklar som tillika soulpopexperten Sam Smith. Låten utforskar stadiet efter uppbrottet av en relation och mer specifikt den punkten när man är i upplösningstillstånd och bränner bro efter bro. 

Popmuzik Podcast

”Jag träffade George den dagen vi skrev Freedom, jag minns att han spelade mig pianotanken han hade och blev genast förälskad i den. När jag skrev texterna ville jag skriva om hur jag kände mig då, fångad av en obesvarad kärlek, det var därifrån titeln Freedom kom. ”

Tom King

Den 22 oktober landar EP:n som många av det mest prominenta brittiska producenter varit inne och lagt sin hand på. Den unga Gilford uppväxta sångaren har kommit en lång väg sedan han uppträdde till ABBA och Lady Gaga i princessklänningar på sitt rum. Men redan vid 13-års ålder vann han faktiskt BBC radios tävling årets kör-solist. Därefter har musiken gått över från passion till att vara sångarens yrke. Magasinet Wonderland har faktiskt skrivit att Tom King förändrar sad-pop genren och ger den ett nytt ansikte. Håll i er för den här artisten är värd att lägga på minnet. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011