Atmosfäriskt, beat-driven pop skriven tillsammans med en av medlemmarna i Clean Bandit. Exakt det får vi i Tom Kings singel Freedom. Den 19-åriga artisten lovar en lysande framtid med sin tredje singel och förbereder inför släppet av debut EP:n Confessions of a Lonely Heart. Här är det soul och storartade körer som står i fokus. Tom Kings röstnärvaro är lika självklar som tillika soulpopexperten Sam Smith. Låten utforskar stadiet efter uppbrottet av en relation och mer specifikt den punkten när man är i upplösningstillstånd och bränner bro efter bro. 

”Jag träffade George den dagen vi skrev Freedom, jag minns att han spelade mig pianotanken han hade och blev genast förälskad i den. När jag skrev texterna ville jag skriva om hur jag kände mig då, fångad av en obesvarad kärlek, det var därifrån titeln Freedom kom. ”

Tom King

Den 22 oktober landar EP:n som många av det mest prominenta brittiska producenter varit inne och lagt sin hand på. Den unga Gilford uppväxta sångaren har kommit en lång väg sedan han uppträdde till ABBA och Lady Gaga i princessklänningar på sitt rum. Men redan vid 13-års ålder vann han faktiskt BBC radios tävling årets kör-solist. Därefter har musiken gått över från passion till att vara sångarens yrke. Magasinet Wonderland har faktiskt skrivit att Tom King förändrar sad-pop genren och ger den ett nytt ansikte. Håll i er för den här artisten är värd att lägga på minnet. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply