Svenska Clara Mae är en av de där unika låtskrivarna och artister som lyckas beröra genom text och sång. Över ett antal år har hon levererat hårresande singlar med sån fingertoppskänsla för modern kommersiell pop. Nu landar ännu ett bevis på sångerskans otroliga talang när låten Crash släpps. Här får vi en intim kärleksberättelse som handlar om att släppa kontrollen och våga falla handlöst för någon utan att tänka för mycket. Inspirationen är till största del pop, men vi hör även subtila nyanser av country. Produktionen är sparsmakad, men alldeles perfekt avväg för att komplettera den råa och ärliga känslan. 

”Jag tror att många kan känna sig rädda för att verkligen låta sig själv falla handlöst för någon utan att tänka på konsekvenserna. Kommer den lycka jag känner just nu att vara värd smärtan om det tar slut. För mig? Ja! Han kommer att vara den bästa jag någonsin haft även om vi kraschar” 

Clara Mae

Skriven tillsammans med Cassandra Ströberg, Johan Lindbrant och Madelene Eliasson känns det som att den här låten knyter an till tidigare singel Not Sad Anymore. Alltså något mer organiskt hållen och större fokus på känsla än överdådig elektronisk produktion. 

”Jag tror vi lyssnade på den minst 100 gånger samma kväll som vi skrev den, vi dansade runt och sjöng med och hade en så jäkla bra och härlig känsla. Både jag och låtskrivarna är countryfans så vi ville prova att skriva en sådan här typ av låt. En poplåt som flörtar med countryn” 

Gävlebo by heart fortsätter Clara Mae imponera och det känns som att kommande musik kan bli hennes absolut starkaste hitintills. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply