Sebastian Rydgren är tillbaka!
Nytt namn, nytt sound, samt att han sjunger på svenska.
Först ut som NORR är singeln Tusen bitar. En dramatisk poplåt som är skriven av artisten tillsammans med Martin Radoz, Göran Sparrdal och Ari Lehtonen samt producerad av Beatgeek.
Här bjuds vi på tunga rytmer och mycket känsla i sången medan artisten sjunger om att känna sig ensam och värdelös efter att ha blivit lämnad av en person som man älskar.

Följ på Apple Music

Jag bad Sebastian berätta lite mer om låten och sitt nya alias NORR.

Efter att ha släppt låtar på engelska sjunger du nu på svenska. Vad fick dig att ta det steget?

Att skriva texter och sjunga på svenska är både spännande och utmanade då orden blir så tydliga och avslöjande. Jag kände att just denna låt och dess budskap passade väldigt bra att förmedla på svenska

Du har tidigare släppt musik under ditt namn Sebastian Rydgren, men nu valt artistnamnet NORR. Varför valde du att ändra namnet och vad betyder NORR för dig?

Under de senaste 1-2 åren har jag jobbat jättemycket med att utveckla min sångteknik inom olika genre, mitt låtskriveri och har även börjat producera mer själv. Att börja släppa musik under ett nytt artistnamn blir både ett resultat av allt jobb men också ett avstamp för en mer fokuserad satsning på musiken.
Jag valde namnet NORR eftersom det har sitt ursprung dels från ett gammalt släktnamn på min mammas sida men också för att det symboliserar alla mina somrar som jag tillbringat i Norrland hos mina morföräldrar.

Idag är du aktuell med din första låt på svenska. Berätta om Tusen bitar, vad handlar låten om?

Låten Tusen bitar handlar om att bli krossad och känna sig ensam och värdelös efter att ha blivit lämnad av en person som man älskar. Den handlar om när man ifrågasätter om de känslor man haft i en relation någonsin varit sanna och äkta. När man tvingas att inse att det inte finns någon framtid tillsammans längre. Det enda man vill är att bli sedd när hjärtat går i Tusen bitar.

Är känslorna i låten baserade på egna erfarenheter?

Både ja och nej, texten är främst kopplad till att ha varit väldigt nära en person som tagit sig igenom en väldigt jobbig separation.

Hur var samarbetet med Beatgeek? Vad gjorde han för att få fram det bästa av dig i studion?

Vi skrev Tusen bitar för ca 1 år sedan, sedan dess har låten ’legat till sig’ och vi har ändrat lite i produktionen och soundet etc. så låten har fått mogna fram över ganska lång tid tillsammans med hela teamet.

Någon musik som inspirerat dig extra mycket under arbetet med Tusen bitar?

Min inspiration när jag gick in i studion för att skriva Tusen bitar var Leave a light on med Tom Walker och i kombination med Imagine Dragons sound.

Slutligen, vad kan vi se fram emot mer under hösten från dig?

Jag har en hel del låtar, både på svenska och engelska, som kommer släppas löpande. Tusen bitar är den första.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.