Jag älskade att sjunga när jag var liten. Jag tog alla möjligheter jag fick att sjunga och bakom den stängda dörren i mitt pojkrum hemma i Hunnebostrand sjöng jag till allt från pop till musikaler.
En låt som jag verkligen älskade att sjunga till var min systers vinylsingel av You’re the voice med John Farnham.
12 år gammal och mitt rum förvandlades till en stor scen där spegeln jag stod framför fick vara porten ut till publiken. Helt hopplös låt att sjunga om jag ska vara ärlig, för den går du galet högt. Men sjöng den gjorde jag. För full hals. Antar att alla på gatan hörde mig.

Apple Music Svensk Pop

Låten i sig var verkligen något som hade allt. Hur den byggs på med säckpipor och stor kör i slutet av låten. Det är pop när den fick lov att växa och bli sådär härligt överproducerad som låtar kunde vara på 80-talet.

Den var hösten 1986 som John Farnham släppte denna numera klassiska poplåt skriven av Chris Thompson, Maggie Ryder, Andy Qunta och Keith Reid. Låten blev en enorm hit i Farnhams hemland Australien, men även här i Europa blev låten stor och framförallt här i Sverige, där den hamnade på förstaplatsen på singellistan.

I USA blev låten faktiskt ingen större hit förrän Heart tolkade den i början av 90-talet och formade om den till en mer mjuk och tidstypisk version. Inte lika camp som originalet. långt ifrån. Akustiska gitarrer och starka trummor. 90-talet var inte alltid lysande, tyvärr. Men uppenbarligen gillade jänkarna detta mer än originalet. Men just 90-talet var ju också ett ganska mörkt decennium i det landets musikhistoria. ”Hej, grunge.”

Nä, då var som sagt originalet bäst – som det oftast är. Idag hyllar jag just Farnhams låt med en nostalgitripp.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.