Det har nog inte undgått någon att Peg Parnevik haft en tumult tid det senaste. Men inget ont som inte har något gott med sig. I senaste podd-avsnittet Pillow Talk med systern Penny berättar artisten öppet och ärligt att hon idag både känner sig starkare och lyckligare än någonsin, men att vägen dit kantats av starka känslor. Känslor som hon fört direkt in i ny musik. Nu kommer första smakprovet från en kommande EP och i nya Somewhere Without Me får vi en otroligt skör och nära sida av artisten. En sida som både känns ny och lovar gott inför den 5-spåriga mini-samlingen som landar i oktober.

”Tanken var inte alls att släppa musik i år. Hade tänkt vara i studion ett tag till och sen komma tillbaks med ett helt nytt sound och album till 2022. Men det är mycket som hänt i livet…saker som jag aldrig trodde skulle hända. Jag har överlevt saker jag aldrig trodde jag skulle ta mig igenom. Och då kändes det självklart att släppa den musiken jag skrivit senaste veckorna/månaderna, för det kommer rakt från mitt hjärta. Jag vill dela med mig av min sida av storyn. Det här är som en present till alla lyssnare – en del av mig och min historia och alla mina känslor.”

Peg Parnevik.

Dom säger att den bästa musiken skrivs när man mår som sämst. Såklart unnar ingen någon att må dåligt, men jäklar, när det blir såhär bra kanske musiken kan fungera som ett plåster på såren. Somewhere Without Me är en mäktig ballad som i sin avskalade enkelhet, lyckas vara både storartad med de vackra kör-arrangemangen och liten med subtilt piano och stråk. Troligtvis bland det bästa Peg släppt! Ni hör singeln här.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply