Ibland hör man den där låten som gör att allt stannar upp och man bara lyssnar på varje frasering i texten. Så var det med Bra ihop med Lisa Howard. Tror det var känslan av Song for Zula med Phosphorescent i inledningen. När hon sjunger ”som sa till sin kille som tydligen spelar i samma korplag du” påminde melodin mycket om den fantastiska låten från 2013. Bra var väl det, för det var precis det som drog in mig och ville lyssna mer.

Efter den avskalade inledningen tar låten sedan fart för att bli pulserande pop där Lisa berättar om ett förhållande som tagit slut. Där han gått vidare medan Lisa själv fortfarande undrar hur det kunde bli så att de gick isär och hur kan kunde gå vidare så snabbt. Så många frågor formulerade av sångerskan tillsammans med Simon Strömstedt (som även producerat låten).
Själv älskar jag kontrasten mellan det sångerskan sjunger och den pumpande melodin. Att hon sedan fått in en stor dos bitterhet i texten är även det pricken över i:t. ”Jag hörde på radion, ni passar så bra ihop, det tycker inte jag.” L-y-s-a-n-d-e.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply