Gjord på en bärbar dator med hjälp av samplingar och iPhone -inspelningar skapades singeln This Is Gonna Hurt. Låten bygger på dämpade beats, ärlig låttext och akustiskt piano som kontrasteras mot synkoperade slag, härliga hookar och en avskalad nedgång innan massiv refräng. Omedelbart euforiskt och sårbart är This Is Gonna Hurt uppvisning av frontmannen Josh Nobles lyriska förmåga. Här grubblar han öppet om hur bräckligt intimitet kan vara och de massiva längder vi går både för att locka till oss någon men sedan också undkomma dem. Larkins genomgående teman för sin musik är handlingar som talar till sin egna generations upplevelser och är lätta att relatera till. 

Släppet markerar det andra från ett kommande album och följer upp den monumental framgång med första singeln if + when. Trots hypen beskriver sig killarna som ett exceptionellt omtänksamt band som arbetar i framkant för sin egen generations samvete. Bandet har stolt byggt en fanbase genom Instagram, Twitch och Discord -servrar. Bandets basist Henry Beach har tagit största rollen i deras sociala medier och påkallar stor inkludering. De har bland annat öppnat upp en dialog med fans över sociala medier om hur man bäst kan se till att alla känner sig trygga och välkomna på liveshower. Och har också uppmanat kvinnliga ingenjörer att se till att deras turnébesättning förblir mångfaldiga och har lika möjligheter.

Ursprungligen från den lilla staden Glossop i Derbyshire, etablerade sig Larkins snabbt som ett av Manchesters stora indie-hopp. De har sedan sålt över 10 000 biljetter, spelat legendariska Reading- och Leeds-festivaler, giggat i USA och Kanada. Med en redan slutsåld turné laddar nu alltså bandet för ett nytt album och vi hör This Is Gonna Hurt här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply