Efter att ha suttit i storbolaget Warner Musics väntrum alldeles för länge är det nu äntligen dags för Simon Damoah att släppa ny musik. Tre år har det gått sedan sist och nu är det istället under egen flagg som Simon släpper singeln Ångra dig imon. Med andra ord så kanske vi äntligen kan få höra fler låtar från denna magiska och souliga popröst från Göteborg.

Ångra dig imon är en emotionell och soulig poplåt som handlar om att löpa linan ut och inte vara så försiktig och övertänkande. En spark i ändan och peppande samtal att våga är i alla fall minst hälften vunnet.

Låten skrevs och grunden spelades in i vardagsrummet i Majorna och färdigställdes tillsammans med Petrus Wessman i Ace of Bace gamla studio i Gamlestan. Texten föll på plats tidigt men produktionen har fått växa fram under en lång tid. Resultatet är riktigt snyggt när den inleds med Simons röst till ett avskalat synthackord för att sedan byggas på för varje vers medan modet byggs upp.

Så välkomna Damoah tillbaka till din spellista. Det har varit alldeles för längesedan vi hördes.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply