Den svenska, London-baserade duon Honey fortsätter att skämma bort oss med sina fantastiska poplåtar. Efter att ha släppt EP:n Sweet Like i början av sommaren är de nu aktuella med singeln Somebody to. Här tar vi oss än en gång tillbaka till ett 70-talsdoftande musiklandskap i gränslandet mellan ABBA och Fleetwood Mac. Inte undra på att i alla fall jag älskar detta. Det är välproducerat och Miranda Öhman och Magda Skyllbäcks röster passar lika bra tillsammans som Agnetha och Fridas i inspelningsbåset.

Låten i sig handlar faktiskt om ett one night stand. Att sakna närheten och få sina behov tillfredsställda. Det i sig behöver ju inte betyda något djupare eller vara komplicerat. Vi är ju alla människor trots allt.

Bandet berättar för bloggen:

”Låten är lite mer rå och har en kaxigare attityd, vilket vi tyckte var kul eftersom att våra tidigare låtar och EP:n som har haft en sötare ton. Det var kul att experimentera och visa lite andra sidor av Honey. Det var vår inspiration och att få göra en lite mer ”avskalad” men ”straight forward” låt.”

Bli än en gång förförda av Honey och deras fantastiska retropop när de här tar oss in i hösten med singeln Somebody to.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply